avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Scoala postliceala - reduceri elevi
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Scoala postliceala - reduceri elevi

Buna ziua , daca urmez cursurile unei scoli postliceale particulare acreditate am dreptul la reducere pe tren ? (exact cum era la liceu sau facultate) ?

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Maria maria mia , utilizator 08:19, 1 Februarie 2017
școala respectivă mediu privat este subordonată MECTS, este o instituție de tip privat a Statului Român care se conduce după aceleași legi ca și cele aparținând statului diferă doar finanțarea, confortul, calitatea învățământului etc etc Vedeți Statutul acelei unități de învățământ particular.
Potrivit HG nr.309/1996 , art.1 alin.1, elevii si studentii din invatamantul de stat si din invatamantul particular acreditat beneficiaza de tarif redus cu 50% pentru transportul local in comun, de suprafata si subteran, precum si pentru transportul intern auto, feroviar si naval, in tot timpul anului calendaristic.
Raspunsul de la CFR:
Conform art. 84, alin. 1 al Legii nr. 1/2011 a educaţiei naţionale:"(1) Elevii din învăţământul obligatoriu şi liceal acreditat/autorizat beneficiază de tarif redus cu 50% pentru transportul local în comun, de suprafaţă, naval şi subteran, precum şi pentru transportul intern auto, feroviar şi naval, pe tot parcursul anului calendaristic."
Legea nr. 1/2011 educaţiei naţionale nu prevede ca şi elevii şcolilor postliceale să beneficieze de reducerea de 50% la transportul pe calea ferată, prin urmare nu aveţi dreptul la reducerea de 50% la transportul pe calea ferată cu trenurile regio, clasa a II-a.

În speranţa că veţi înţelege punctul nostru de vedere, vă asigurăm de toată consideraţia noastră.



Cu stimă,

SNTFC CFR CÃLÃTORI SA

Compartimentul Relaţii cu Public


Prin urmare sa inteleg ca nu am dreptul la reducere pe tren daca urmez o scoala postliceala?
Potrivit Legii nr.1/2011 nu aveti dreptul , potrivit HG invocat de mine - neabrogat - aveti acest drept.

Se poate invoca de cei de la SNCFR ca este vorba despre o abrogare implicita a HG de catre Legea nr.1/2011.
Referitor la elevii de la școlile postliceale, Ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Social și-a asumat că va cere informații suplimentare Ministerului Educației Naționale despre statutul și numărul acestora și se va analiza oportunitatea modificării Legii Educației Naționale în vederea acordării de gratuitate sau reducere la transportul feroviar și pentru aceștia. ANOSR va milita în continuare pentru acordare de facilități la transportul feroviar și pentru aceștia.

Alte discuții în legătură

Valabilitate adeverinta student Smurfette Smurfette Buna! Cat timp este valabila adeverinta emisa de facultate care atesta ca sunt masterand? CFR Calatori spune ca doar o luna, adica pana la 31.10.2016. Unde ... (vezi toată discuția)
Reduceri pentru studenti la calatoriile cu cfr eniko69 eniko69 Aş dori să ştiu , dacă studenţii care studiază în instituţiile de învăţământ din Uniunea Europeană pot beneficia de aceeaşi reduceri ca şi ... (vezi toată discuția)
Reducere transport elevi postliceala sery107 sery107 d-lor directori ai institutiilor de transport, naval, auto sau feroviar: si ELEVII scolilor postliceale au dreptul la reducere transport-invatamant de zi, ... (vezi toată discuția)