avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Organe de conducere SRL-uri medicale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Organe de conducere SRL-uri medicale

Buna ziua,
Ma intereseaza care sunt organele de conducere intr-un SRL medical .Stiu ca AGA e organul de conducere intr-un SRL iar conducerea executiva e asigurata de administrator dar ma intereseaza in ce mod poate delega administratorul o parte din atributii directorului executiv al firmei care coordoneaza comitetul director, consiliul medical si consiliul etic.Daca este administrator mai e necesar si un manager pe spital avand in vedere ca e spital privat si nu se aplica aceleasi reguli ca la cel public? Care ar fi organigrama intr-un spital privat?
Cel mai recent răspuns: ContSters318277 , utilizator 15:44, 13 Octombrie 2014
Buna ziua,
Administratorul statutar nu poate delega din atributiie sale exclusive, aceste aspecte se pot hotara doar cu majoritatea legala, prin aga, potrivit actului constitutiv.
In functie de necesitatile societatii, se poate numi un manager al acesteia.
Operatiunile de mai sus, implica transpunerea noi organigrame in actul constitutiv.
Nu exista un stas al organigramei unei societati, alta decat adunarea generala, administrator statutar si angajati. insa aceasta poate fi adaptata asa cum am spus in functie de necesitati.
Anumite acte si fapte vor fi in atributia exclusiva a administratorului statutar al societatii, insa unele pot fi substituite prin mandata special ori altele pot fi stabilite in seama unui manager de exemplu.
E OK ce spuneti dvs dar ce atributii poate delega administratorul directorului executiv SAU managerului care se ocupa de conducerea si organizarea efectiva a spitalului?E obligatoriu un manager intr-un spital privat ?.Noi avem un director executiv care nu vrea sa devina manager printr-un contract de management semnat cu administratorul pe motiv ca- i va fi suspendat CIM pe perioada contractului si este interzis cumulul de functii de conducere.Locul managerului poate fi luat de directorul executiv?
Ma poate ajuta cineva cu un model de REGULAMENT DE ORGANIZARE SI FUNCTIONARE intr-un spital privat?
Fara suparare, dar astfel de operatiuni implica cunoasterea exacta a functionarii societatii si doar in functie de necesitati se pot lua decizii.
Modelul cel mai bun este cel conceput special pentru societatea respectiva.
Aveti dreptate! Avem nevoie de acreditare si cei de la consultanta ne-au propus f multe lucruri care ne-au cam bulversat .Ne-au cerut constituire consiliu de administratie chiar daca legea 31/1990 nu prevede ( noi avem doi administratori si suntem SRL)introducere manager chiar daca avem director executiv, consiliul etic, comitet director, consiliul medical ca nu mai stiu care la care e subordonat Totul trebuie modificat incepand cu ROI si ROF

Alte discuții în legătură

Director general adjunct emaluca emaluca Buna ziua! Am urmatoarea intrebare. Lucrez la o societate ce nu are pe Organigrama cat nici in Actul constitutiv functia de Director General Adjunct. E cert ... (vezi toată discuția)
Administrator ong ContSters264603 ContSters264603 Presedintele unui ONG poate indeplini si functia de administrator al acestuia? (vezi toată discuția)
Administrator sa - director economic Melinda2 Melinda2 Buna ziua, Sunt director economic la un SA, angajata cu contract de munca. Societatea nu are Director General, este reprezentata de Presedintele CA si ... (vezi toată discuția)