avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu vătămare de persoane
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu vătămare de persoane

Bună ziua,
Am fost implicat vineri, 3.10.2014, într-un accident rutier cu vătămare de persoane
persoane si as dori sa știu cum sa procedez mai departe.
Eu circulam cu un un autoturism pe banda 2 și am vrut sa depășesc pe cel din fata mea. În depășire am intrat pe contrasens, depășind linia continua cu aproximativ 20 cm După ce am intrat în depășire cel din fata mea a virat brusc stânga, fără sa se asigure. Încercând sa evit accidentul am virat maxim stânga dar nu am putut evita astfel el ma lovit în partea stângă iar mașina a intrat în derapaj lovind o persoana de pe partea cealaltă a străzii( era în spatele mașinii lui umbla prin portbagaj) .
In urma expertizelor de la politie am fost scoși amândoi vinovați iar dosarul s-a dus la parchet.
Pietonul a stat 3 zile în spital având o mana rupta și câteva contuzii și escoriatii. In urma discuțiilor el îmi cere 4000 de lei ca sa dea o declarație ca sau împăcat părțile.
Astăzi m-a sunat și mi-a spus ca aseară a fost de urgenta la spital ca în durea soldul, bazinul de la accident și a căzut pe scări și cică îl înterneaza miercuri la Floreasca ca s-ar putea sa ii facă o operație.
Acum vreau sa știu și eu cum sa procedez mai departe. Stiu ca firma de asigurări acoperă aceste daune materiale și morale în cazul unui accident dar cum ar ar trebui sa procedez? Sa ii dau acei bani sau sa ii dau asigurarea?
Având în vedere ca suntem într-un caz de culpa comuna dacă acesta depune plângere, procurorul vă pronunța un vinovat anume sau trebuie sa plătim amândoi?
Precizez ca am văzut fisa acestuia precizând ca nu are nimic grav decât niște contuzii și excoriati
Ultima modificare: Luni, 13 Octombrie 2014
Lucianhublea, utilizator
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 11:43, 14 Octombrie 2014
Împăcarea produce efecte numai cu privire la persoanele între care a intervenit.
Apelati la un mediator.
Impacarea este totala si neconditionata, aspect care inlatura de drept si de fapt conditionarea impacarii de o suma de bani.
Daca se va constata faptul ca a fost o culpa comuna, daunele morale si materiale vor fi acoperite de catre asiguratorii celor doua masini implicate in accident, in functie de gradul de culpabilitate. In acest caz, ar trebui sa incercati ambii soferi sa vorbiti cu partea vatamata si sa ii acoperiti prejudicial cauzat.
Cum ar fii mai convenabil pentru mine din punct de vedere financiar cât și din punct de vedere al.timpului petrecut cu declarații, instanta etc sa ii dam acea suma de bani sau sa ii dam asigurarea
Nu am putut sa ma abtin.
Interesanta conversatie!
Nimeni nu este interesat si nu da un sfat cum ar fi bine pentru victima!
Impacarea partilor inlatura orice actiune impotriva societatii de asigurare, iar cel vatamat se poate trezii tarat si executat silit in instanta pentru plata serviciilor de spitalizare si de recuperare.
In mare parte, cei vinovati de un eveniment nefericit se lupta pentru a scapa cat mai curat si ieftin, nu se gandeste nimeni la victima, care este total nevinovat!
Nu cred ca victima era total nevinovată deoarece a parcat într-un loc neregulamentar și era pe carosabil cea ce rezulta ca are și el partea lui de vina. Eu vreau ca acest caz sa se rezolve cât mai rapid și bani pe care acesta ii va primi de la noi sau de la asigurător sa fie justificați

Alte discuții în legătură

Victima unui accident rutier, obligata sa plateasca spitalizarea desi este asigurata geolivbv geolivbv Buna ziua, Am si eu o nelamurire. Anul trecut, in luna august, am avut un accident auto. Pe scurt: un sofer baut a taiat o curba si a intrat in masina ... (vezi toată discuția)
Plata spitalizare victima in urma unui accident rutier GheAndreea GheAndreea Buna seara. In urma unui accident rutier, victima a fost despagubita de catre firma de asigurare a masini, dar acum dupa 3 ani am primit o citatie precum ca ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa - accident auto, zile ingrijiri medicale gori macovei gori macovei Buna, am si eu o problema. sa spunem ca am lovit o persoana cu masina pe trecerea de pietoni. viteza mica 10-15 km/h, fata accidentata s-a lovit cu capul de ... (vezi toată discuția)