avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Plata spitalizare victima in urma unui accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Plata spitalizare victima in urma unui accident rutier

Buna seara. In urma unui accident rutier, victima a fost despagubita de catre firma de asigurare a masini, dar acum dupa 3 ani am primit o citatie precum ca trebuie sa platesc spitalizarea victimei in cuantum de 12000;57 lei. Mentionez ca nu am dosar penal. Din cate stiu victima era asigurata dar acum eu trebuie sa restitui acesti bani Cas-ului deoarece a depasit o anumita suma. Ce trebuie sa fac? Firma de asigurari a despagubit victima cu o suma destul de mare ,plus ca pe parcursul spitaluzarii pana ce victima a primit banii de la asigurare,eu i-am dat iarasi o suma de bani. Pt acesti bani am dovada.nu trebuia din acesti bani care victima i a primit ,sa se includa si aceasta suma ptr spitalizare.. Un sfat va rog...
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 11:00, 27 Februarie 2016
Spitalizarea victimei se plateste de catre societatea de asigurare la care aveti incheiata asigurarea RCA. Cine a introdus cerere de chemare in judecata? Spitalul sau societatea de asigurare? Daca cererea a fost introdusa de spital solicitati instantei introducerea societatii de asigurare ca parte in proces. Daca societatea de asigurare a introdus cererea de regres impotriva dvs. formulati o intampinare in care sa contestati capetele de cerere din actiune.
CAs-ul victimei nu deconteaza cheltuielile medicale in cazul accidentelor de circulatie.
Daca asiguratorul a despagubit direct victima fara a avea loc un proces civil atunci victima trebuia sa achite contravaloarea serviciilor medicale.
Buna ziua,

Polita RCA acopera si eventualele cheltuieli prilejuite de accident - cheltuieli cu transportul persoanei accidentate, cu tratamentul, cu spitalizarea, pentru recuperare, pentru proteze, pentru alimentaţie suplimentară, conform prescripţiilor medicale, probate cu documente justificative, şi care nu sunt suportate din fondurile de asigurări sociale prevăzute de reglementările în vigoare.

In consecinta factura de la spital se despagubeste de societatea de asigurari unde ati avut RCA-ul. Victima a fost despagubita probabil pentru daune morale, nu pentru cheltuieli de spitalizare. Faptul ca dvs. ati ajutat financiar victima (nu ati anuntat asiguratorul), rezulta ca ati facut-o voluntar (daca in documentele incheiate cu victima nu ati specificat ce reprezinta).

La momentul cand ati primit citatie (acum 3 ani), puteati sa va prezentati la societatea de asiguarre si sa completati o cerere de despagubire, pentru achitarea acelei facturi de societatea de asigurare.

In cazul in care nu ati facut-o atunci, trebuie verificat termenul de prescriptie de formulare a unei noi cereri de despagubire.

Ar trebui verificat la asiguratorul dvs. sau prin brokerul de asigurare si daca spitalul a inaintat o cerere de despagubire, direct la societatea de asigurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata spitalizari mihai82 mihai82 Am avut un accident de masina in urma caruia soferul masini cu care mam ciocnit o fost grav ranit . Ma dat in judecata si in sentinta scrie asa \" In baza ... (vezi toată discuția)
Daune morale in caz de accident cu vatamare corporala din culpa. ovidiusimion ovidiusimion Buna ziua, Apelez la dumneavoastra in speranta de a ma ajuta cu cateva informatii si sfaturi in cazul unui accident soldat cu vatamare corporala din cupla. In ... (vezi toată discuția)
Rca ul acopera interventiile chirurgicale? nicusornik nicusornik in urma cu o luna am avut un accident de circulatie in urma caruia mi am rupt piramida nazala. dupa vindecare nasul a ramas stramb si va trebui operat si ... (vezi toată discuția)