avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare parte din mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare parte din mostenire

Buna ziua,
Va prezint urmatoarea situatie:
Un apartament este cumparat de un tata si una din cele doua fiice pe care le are, in cote egale. Tatal este vaduv.
Tatal inceteaza din viata. Urmeaza mostenirea. Partea tatalui se imparte intre cele doua fiice. Deci una dintre fiice are jumatate din apartament (conform actului de vanzare cumparare) + jumatate din partea tatalui. Cealalta sora ramane cu cealalta jumatate din jumatatea tatalui, deci 1/4 din aparatament. Aceasta din urma vrea sa se mute in apartament fara sa plateasca nimic celeilalte surori care practic detine 3/4 din apartament.
Intrebare:
Sora care detine 3/4 din apartament poate sa-si vanda partea chiar daca sora ei nu vrea ?
Multumesc pentru eventualul raspuns.
Cel mai recent răspuns: lucian1956 , utilizator 20:38, 13 Octombrie 2014
Puteti sa va adresati instantei cu o cerere prin care sa solicitati atribuirea apartamentului catre dvs, urmind sa ii platiti o sulta, conform cotei ce ii apartine, si ulterior il vindeti, sau invers. Mai mult decit atat, certificatul de mostenitor nu este titlu de proprietate.
Ultima modificare: Luni, 13 Octombrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator
Multumesc pentru raspuns.
Sa inteleg ca daca ar fi fost o singura mostenitoare, care ar fi mostenit tot apartamentul, doar cu certificatul de mostenitor, care nu este titlu de proprietate, nu poate vinde apartamentul ?
Sper am fost coerent in ce am scris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire tata vitreg snowgirl19 snowgirl19 Buna ziua! Am si eu o problema si as avea nevoie de ajutorul dumneavoastra daca se poate: este vorba despre mostenirea unui apartament. Parintii mei au ... (vezi toată discuția)
Tatal meu s-a recasatorit, dupa decesul mamei mele, in 1987 cu ... Lumi Radu Lumi Radu Tatal meu s-a recasatorit, dupa decesul mamei mele, in 1987 cu o doamna care are o fiica din prima casatorie. Au cumparat apartamentul, in care am copilarit ... (vezi toată discuția)
Succesiune notariala simina radasanu simina radasanu Supun atentiei dumneavoastra, cu rugamintea unui raspuns amanuntit, urmatoarea situatie: Bunica, numita in continuare, A , decedeaza acum 6 ani. Aceasta are ... (vezi toată discuția)