avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Testarea medicamentelor
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Testarea medicamentelor

Exista vreo lege care sa ma oblige ca, in calitate de medic, sa testez un medicament inainte de al administra pacientului?
Ex: Ajunge un pacient la UPU, se declara ca nu se stie alergic la vreun medicament, ii administrez de urgenta un medicament si acesta sufera un soc anafilactic.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:48, 15 Octombrie 2014
Gasiti aici elemente care v-ar putea interesa:
[ link extern ]
Este vorba de reglementari interne ale unui spital. Vedeti procedura 11, eventual si alte proceduri. Astfel de reglementari interne ar trebui sa existe in toate spitalele.
Medicamentele pot fi utilizate in practica medicala numai daca detin avizul MS (obtinut in urma efectuarii mai multor teste specifice).
Medicul se poate informa asupra eventualelor alergii/ probleme grave de sanatate, care s-ar putea produce pacientului in urma administrarii unui antibiotic avizat de catre MS pentru utilizare in practica medicala.
multumesc foarte mult.pe mine ma interesa daca legislatia romana prevede obligativitatea mea ca medic sa testez orice medicament inainte de a-l administra (in regim cronic sau in urgenta) in practica de zi cu zi.
Procedurile respective adoptate la nivel de spital/ cabinet medical/ asociatie medicala, etc. pot fi considerate dpdv juridic, reglementari legale.
In Legea sanatatii nr. 95/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare gasiti mai multe reglementari legate de testarea medicamentelor.
Gasiti legea sanatatii pe internet sau in superlege administrat de avocatnet.ro (vezi la instrumente utile)
Ultima modificare: Miercuri, 15 Octombrie 2014
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile pacientului in upu guiualina guiualina Buna ziua! Imi poate spune cineva, va rog, care sunt drepturile unui pacient care se prezinta la UPU si care este legislatia care se aplica? De exemplu, ma ... (vezi toată discuția)
Malpraxis ContSters220392 ContSters220392 De mica am probleme respiratorii, infectii frecvente iar de cativa ani am o tuse cronica, de cateva luni durere permanenta in piept si in gat, iar infectiile ... (vezi toată discuția)