avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1183 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata!

Buna ziua!
Ma poate lamuri cineva, daca trebuie motivata cererea de concediu fara plata, pt a putea obtine aprobarea directorului?
Poate sa refuze aprobarea unei asemenea cereri?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:55, 26 Mai 2009
Eu zica ca angajatorul are dreptul sa refuze si ca este nevoie ca cereea sa fie motivata.
mai ales ca pentru unele motive este reglementata o durata maxima si normal este sa tii evidenta lor pentru a nu fii depasite, nu?
POt fi motive: rezolvarea unor situatii perosnale, formarea profesionala, sustinerea unei licente etc.

Si-apoi daca este (si este) nevoie de acordul angajatorului este firesc sa ca salariatul sa isi sustina cauza motivand cererea.

In afar de problema pusa, ma intreb cum arata cererile de concediu fara plata facute de angajati in urma presiunilor angajatorilor, cum se p[ractica la ora actuala?! B-)
Oare au motive scrise? :secret:
Si daca un sindicat ar contesta aceste cereri facute de angajati in instanta, plusand si asupra aspectului ca nu este credibil, statistic vorbind, ca 10% din angajatio sa aiba probleme personale de rezolvat in aceeasi perioada?
Oare ce s-ar intampla?
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2009
Gratiela Ratiu, Consultant resurse umane
grace_r:
Cand ii obliga angajatorul pe salariati sa face cereri de CFP nu le mai cere sa scrie motivul (cel real). In cel mai bun caz se scrie "motive familiale".X-(:P

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de studii Sunt angajata la o societate cu raspundere limitata si frecventez si cursurile la distanta ale unei facultati. Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi spune de ... (vezi toată discuția)
Concediul de studii ! Cocollino Cocollino Am hotarat ca din aceasta toamna, sa urmez cursurile unei a doua facultati. Interesandu-ma despre cat concediu de studii am dreptul ca si studenta, am aflat cu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical say say Buna ziua Daca o persoana si-a luat o saptamana concediu medical iar in acea perioada s-a casatorit fiul acesteia (pentru care se acorda 3 zile de concediu ... (vezi toată discuția)