avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcool la volan

Salut! Am si eu o problema...Sunt chemat in instanta pentru conducere sub influenta alcoolului(1.3 g alcool/ l sange).Mentionez ca sunt la prima abatere,si nu mai am probleme cu legea..Am inteles ca voi primi o pedeapsa cu suspendare si mi se anuleaza permisul.Cand imi va fi reabilitat cazierul?
Cat timp ma voi numi in perioada de proba? VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: 84alex84 , utilizator 14:53, 25 Iunie 2009
dupa cati ani se prescrie fapta savarsita de mine???
Chiar avand o asemenea alcoolemie , ganditi-va ca nu e aplicata intotdeauna suspendarea conditionata a executarii pedepsei .Legea e aplicata dupa fiecare caz in caz in parte , in concret , nu la modul general.
Asa incat , va sfatuies sa va angajati un avocat , care sa urmareasca atent stadiul actelor de cercetare , in consideratia faptului ca alcoolemia e una destul de mare....O aparare just organizaata consider ca e una in favoarea dumneavoastra , avand in vedere faptul ca un avocat poate avea in vedere situatia , detaliat , astfel incat sa va indrume corespunzator.
procesul nu o sa dureze atat de mult incat sa se prescrie fapta.:)
Buna ziua.
Am o nelamurire, daca ma puteti ajuta, va rog frumos.
AM un prieten care a fost prins la volan sub influenta bauturilor alcoolice, avand peste 0.80g/l, ca urmare ia fost anulat permisul, a primit 5 luni inchisoare cu suspendare si 2 ani si 5 luni termen de incercare. Intrebarea mea este cand poate sa dea din nou pentru permis, deoarece persoanele de la politia rutiera nu a fost prea cooperante si nu l-au lamurit in niciun fel. Va multumesc frumos.
dupa 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare

Alte discuții în legătură

Cazier curat? ionel91 ionel91 Acum aproximativ 2 ani am primit o pedeapsa de 3 ani jumatate cu suspendare pentru furt calificat . Pot face cerere pentru a sterge cazierul? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Reabilitare - termen, conditii, modalitati tm_09_bul tm_09_bul Buna ziua , In urma cu 1 an , am avut un proces in urma caruia s-a emis sentinta finala si irevocabila si m-am ales cu cazier judiciar. Am inteles ca acest ... (vezi toată discuția)
Antecedente penale leona777 leona777 Buna ziua, doresc sa stiu daca o condamnare cu suspendare in urma cu 13 ani, poate fi considerata antecedent penal sau a intervenit reabilitarea. mutumesc (vezi toată discuția)