avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... contestare amenda
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

contestare amenda

Fratele meu s-a certat cu concubina.Mentionez ca concubina nu are domiciliul la fratele meu.In urma acestei dispute a scos-o afara din casa, casa este proprietatea fratelui meu.De suparare aceasta s-a dus si a adus politia invocand ca a fost maltratata de el, lucru neadevarat.S-a incheiat un proces verbal de constatare pe care el fiind suparat l-a semnat ,apoi fratele meu s-a trezit ca este amendat.A fost la politie si a spus ca nu e deacord cu amenda ca nu este vinovat si acestia i-au raspuns sa faca contestatie si l-au expediat afara.
Am dori sa stim in termen de cate zile poate sa faca contestatie si care este procedura.Multumim anticipat!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:15, 14 Octombrie 2014
In 15 zile calendaristice de la data la care a primit procesul verbal, la judecatoria pe raza careia a fost amendat.
Gasiti modele de "plangere contraventionala" pe internet.
Va trebui sa aiba si dovezi (martori) ca nu a savarsit fapt apentru care a fost amendat.
semnarea procesului verbal NU echivaleaza cu recunoasterea vinovatiei. Daca nu sunteti de acord cu cele consemnate faceti obiectiuni pe p-v , nu este o solutie lipsa semnaturii !!
Ca nu are trecut domiciliul legal in act e una, ca locuieste cu fratele dv. e alta. Daca locuieste acolo, e domiciliul ei protejat de lege.

Nu vi se pare o maltratare indeajuns ca a scos-o in strada? Cum anume a scos-o? A rugat-o frumos sa iasa? A apucat-o de mana si a tras-o?

Eu nu stiu ce zice la acel PV, probabil nici dv. nu l-ati prea citit cu atentie (altfel gaseati termenul de atac), insa sa scoti un om din domiciliu e neplacut. Unii ar merge pana la chestiuni penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala mirunelu mirunelu Buna ziua, Sunt si eu in urmatoarea situatie: am fost implicata intr-un accident in care m-am ciocnit cu alta msina. Am mers impreuna la politie si ... (vezi toată discuția)
Contestare pt legea 61 art 2 pct 26 ContSters160827 ContSters160827 Am primit o sanctiune in baza legii 61 art 2 pct 26 pt ca m.am certat cu o persoana . a fost o mica neintelegere si ne.am luat la cearta. in acel moment ... (vezi toată discuția)
Amenda sau nu? ionut722 ionut722 Buna ziua. am un vecin taximetrist si am apelat astazi la el pentru o cursa. La destinatie a oprit in spatele unei statii de taxi, i-am platit, dar pentru ca ... (vezi toată discuția)