Fratele meu s-a certat cu concubina.Mentionez ca concubina nu are domiciliul la fratele meu.In urma acestei dispute a scos-o afara din casa, casa este proprietatea fratelui meu.De suparare aceasta s-a dus si a adus politia invocand ca a fost maltratata de el, lucru neadevarat.S-a incheiat un proces verbal de constatare pe care el fiind suparat l-a semnat ,apoi fratele meu s-a trezit ca este amendat.A fost la politie si a spus ca nu e deacord cu amenda ca nu este vinovat si acestia i-au raspuns sa faca contestatie si l-au expediat afara.
Am dori sa stim in termen de cate zile poate sa faca contestatie si care este procedura.Multumim anticipat!
In 15 zile calendaristice de la data la care a primit procesul verbal, la judecatoria pe raza careia a fost amendat.
Gasiti modele de "plangere contraventionala" pe internet.
Va trebui sa aiba si dovezi (martori) ca nu a savarsit fapt apentru care a fost amendat.
semnarea procesului verbal NU echivaleaza cu recunoasterea vinovatiei. Daca nu sunteti de acord cu cele consemnate faceti obiectiuni pe p-v , nu este o solutie lipsa semnaturii !!
Ca nu are trecut domiciliul legal in act e una, ca locuieste cu fratele dv. e alta. Daca locuieste acolo, e domiciliul ei protejat de lege.
Nu vi se pare o maltratare indeajuns ca a scos-o in strada? Cum anume a scos-o? A rugat-o frumos sa iasa? A apucat-o de mana si a tras-o?
Eu nu stiu ce zice la acel PV, probabil nici dv. nu l-ati prea citit cu atentie (altfel gaseati termenul de atac), insa sa scoti un om din domiciliu e neplacut. Unii ar merge pana la chestiuni penale.
Amenda sau nu?
ionut722
Buna ziua. am un vecin taximetrist si am apelat astazi la el pentru o cursa. La destinatie a oprit in spatele unei statii de taxi, i-am platit, dar pentru ca ... (vezi toată discuția)