avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere al doilea copil

Buna ziua!
Am urmatorul caz: sunt in concediu crestere copil (2 ani), copilul face doi ani pe 12.02.2015. Incepand cu data de 12.01.2015 ar trebui sa intre in cic tatal copilului iar eu sa ma intorc la munca. Eu acum sunt insarcinata cu al doilea copil cu data probabila a nasterii la inceputul lui aprilie. La data la care eu ar trebui sa ma intorc la munca as avea 27 de saptamani si 4 zile de sarcina. Date fiind problemele de la prima sarcina acum sunt incadrata la sarcina cu risc si probabil medicul imi va da medical. Acum intrebarea e: pot sa intru in prenatal de la varsta asta de sarcina? Pot sa imi iau concediu medical doua saptamani si apoi sa intru in prenatal? Cine plateste concediul si cum se calculeaza avand in vedere ca eu fiind in cic la firma la care am contractul nu am venituri pentru a se stabili media veniturilor ultimelor luni.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:43, 14 Octombrie 2014
1. Puteti beneficia de concedii medicale (inclusiv de concediu de risc maternat si de concediu de maternitate).

2. - Petru calculul indemnizatiei pentru concediu medical baza de calcul este formata din veniturile pe cele 6 luni anterioare.
- In aceste venituri intra si venitul din indemnizatia pentru CCC.
- Veti aduce de la AJPIS o adeverinta cu veniturile pe ultimele 6 luni si o predati anagajatorului pentru a calcula indemnizatia.

3. Indemnizatiile pentru concediile medicale sunt platite de angajator care le recupereaza de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS).

4. - Indemnizatia pentru CCC2 se va calcula 85% din media veniturilor nete din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
- Aici intra veniturile din indemnziatiile pentru CCC1, concedii medicale si concediul de maternitate).
Ultima modificare: Marți, 14 Octombrie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insarcinata in timpul ccc1 babanina babanina Buna ziua.Momentan sunt in CCC1. cu handicap si sunt insarcinata.Certificatul de incadrare in grad de handicap expira in 14 ianuarie 2016, cand voi avea doar ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie pt ccc2 + realizare venituri concediu medical/prenatal ??? english_teacher english_teacher Buna ziua, Sunt in CCC pana pe data de 24 martie 2016 adica pana la implinirea varstei copilului de 1an si 11 luni.Sunt insarcinata din nou urmand sa nasc ... (vezi toată discuția)
Concediu pre/postnatal comandiana comandiana Buna ziua! In prezent sunt insarcinata si sunt in CIC1. Cel de-al doilea copil se va naste inainte de terminarea CIC1. Stiu ca daca intru direct dintr-un ... (vezi toată discuția)