avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj tehnic

Va rog sa imi spuneti ce acte trebuie pentru somajul tehnic si cum trebuie sa arate suspendarea activitatii la ITM.Va multumesc mult:sorry:
Cel mai recent răspuns: vornicu lumi , utilizator 15:33, 27 Mai 2009
1. Au mai fost discutii pe acest subiect si nu exista o unitate de pareri intre ITM-uri.
2. Luati legatura cu ITM de care apartineti, sa va spuna ce sa faceti.
Decizie de suspendare a contractului de munca pentru fiecare dintre angajatii trimisi in somaj tehnic. La declaratia CAS se anexeaza o lista cu numele persoanelor aflate in somaj tehnic si nr. deciziei de suspendare.
Daca inca aveti nelamuriri, va sfatuiesc sa cititi articolul postat pe acest site (documentat si util) de dna. Ana Cioriciu Stefanescu. Va dau linkul:
www.avocatnet.ro/content/art...
buna ziua
as dori sa stiu ce inseamna somaj tehnic
la serv la tatal meu sa dicutata ca va baga in somaj tehnic un anumit nr de pers., dk se poate sa imi explice careva ce inseamna
astept un raspun
multumesc
Este o decizie pe care o ia societatea privind intreruperea activitatii pe o anumita perioada (poate fi partiala, doar in anumite sectoare, departamente, etc).
In aceasta perioada angajatii afectati stau acasa, fiin totusi la dispozitia angajatorului daca ii cheama, si sunt platiti cu o indemnizatie care este in valoare de 75% din salariul de baza.
Nu le afecteaza drepturile de asigurare la pensie, sanatate etc (decat ca valoare a punctului de pensie)
imi pare rau sa va spun ,dar nu am reusit sa ma lamuresc.fiecare inspector are parerea lui,iar noi#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic delia25 delia25 Buna seara! Am o firma cu 7 angajati si as vrea ca timp de trei luni sa intre toti in somaj tehnic. Din cate stiu inspectorul de resurse umane nu poate ... (vezi toată discuția)
Somajul tehnic EUGEN-COSTEL EUGEN-COSTEL care sunt pasii care trebuie facuti pentru a da doi angajati in somaj tehnic. (vezi toată discuția)
Somaj tehnic mnd mnd Buna ziua, OUG 28/2009 spune ca pe durata intreruperii activitatii temporare a activitatii angajatorului prevazuta la articolul 53 alin 1, din legea 53/2003 ... (vezi toată discuția)