avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... REPARAŢII
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

REPARAŢII

Reparaţiile de zugrăveli din exteriorul balcoanelor (faţada) unui imobil intră în sarcina unei Asociaţii de proprietari s au a fiecărui proprietar direct afectat.
Ce prevede legislaţia în vigoare?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:56, 15 Octombrie 2014
Fatadele intra in proprietatea comuna, asa incat orice fel de lucrare de intretinere, reparatii sau modernizari este facuta si platita prin asociatia de proprietari.

Plata se face din fondul de reparatii (daca este suficient) sau se repartizeaza pe lista de intretinere tuturor proprietarilor din scara sau blocul respectiv - depinde de aria lucrarii - proportional cu cota-parte indiviza (suprafata utila a apartamentului - fara suprafata balcoanelor sau a logiilor).

HG 1588/2007 cu normele de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 44. - (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare la partile de constructii si instalatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electrica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; alte servicii administrative catre proprietatea comuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie plata izolare termica nedumeritus nedumeritus Se doreste reabilitarea termica a unui bloc de apartamente. Exista apartamente situate catre interiorul blocului, care au vedere la fatade si apartamente in ... (vezi toată discuția)
Parti comune imobil setko setko LA REPARAREA FATADEI UNUI IMOBIL CU MAI MULTE ETAJE , CU SPATII COMERCIALE LA PARTER CU VITRINE PE TOATA SUPRFATA PARTERULUI ( CU INTRARI SEPARATE) .CINE ... (vezi toată discuția)
Parte comuna ciungu ciungu Buna ziua, Daca un proprietar si-a construit balconul (locuieste la parter)avand autorizatiile necesare,acel balcon face parte din partea comuna? (vezi toată discuția)