Buna ziua,
Am o problema legata de o mostenire, care incet incet s-a complicat foarte mult.
Pe scurt am avut partaj judiciar succesoral, obiectul in litigiu fiind casa in care locuiesc si care a aprtinut bunicilor mei, divortati si decedati de multi ani. Ca un scur istoric, casa a fost vanduta de bunicul meu tatalui meu , iar tatal meu mi-a facut act de donatie mie. Deoarece bunicii au divortat si nu au avut nici un partaj al bunurilor, instanta a considerat ca partea din casa a bunicii se va imparti, terenul fiind al bunicului meu. Deci in concluzie in prima instanta am primit terenul si 1/2 din casa (partea bunicului), iar 1/2 din casa (partea bunicii) se va imparti si pentru care ar trebui sa platest sulta. Am fost de acoord cu solutia, dar reclamantii au facut apel care a fost considerat recurs ( nu le convine suma care trebuie sa o primeasca) iar instanta de recurs a trimis dosarul in rejudecare la prima instanta.
Intrebarea pe care o pun, este daca se poate invoca acum la rejudecare prescrptia dreptului de acceptare a succesiunii Art 700 cod c, termenul de 6 luni fiind depasit de mult.
Va multumesc
Da puteti invoca ca nu au acceptata succesiunea in termenul prevazut de lege, numai ca trebuie sa vedeti8 daca nu cumva au acceptata tacit, adica daca au bunuri de la cei a caror succesiune se dezbate.