avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inchiriere linie uzinala catre o firma din UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inchiriere linie uzinala catre o firma din UE

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in interpretarea din punct de vedere al TVA al urmatoarei speze:

Firma A din Romania produce vagoane catre o firma B din UE.
Pina la ridicarea vagoanelor de catre firma B aceasta trebuie sa plateasca firmei A o chirie pe baza unui contract de inchiriere a unei bucati din liniile uzinale unde aceste vagoane vor fi stocate pina la ridicare. Liniile uzinale sunt inregistrate in contabilitate ca si constructii speciale.
1) Unde se considera locul prestatiei din punct de vedere al TVA?
2) Cum trebuie emisa factura pentru chirie cu TVA sau fara TVA?
Va rog sa ma ajutati si cu articolul din Codul fiscal.
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 10:49, 27 Noiembrie 2014
Cu TVA

Art 133

4) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) şi (3), pentru următoarele prestări de servicii, locul prestării este considerat a fi:

a) locul unde sunt situate bunurile imobile, pentru prestările de servicii efectuate în legătură cu bunurile imobile, inclusiv serviciile prestate de experţi şi agenţi imobiliari, de cazare în sectorul hotelier sau în sectoare cu funcţie similară, precum tabere de vacanţă sau locuri amenajate pentru camping, de acordare de drepturi de utilizare a bunurilor imobile, pentru servicii de pregătire şi coordonare a lucrărilor de construcţii, precum serviciile prestate de arhitecţi şi de societăţile care asigură supravegherea pe şantier;

Multumesc domnului Marian Bratu pentru raspuns.

Tinind cont ca bucata de linie uzinala nu este mereu aceeasi nu se poate aplica pct. 14 (3) din Norme si sa se emita factura dupa regula generala de la art 133 alin (2)?

In cazul facturarii cu TVA este necesara notificarea optiunii de taxare conform art. 141 alin (3), respectiv pct. 39 alin (3) din norme ?



Chiar daca linia uzinala este diferita de la caz la caz tot in Romania se afla. Eu asa vad lucrurile.

Referitor la notificare: Nu. nu este necesara. Este optionala. Daca nu doriti insa sa va complicati viata cu pro-rata atunci nu aveti alta optiune decat sa o depuneti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la prestari servicii extracomunitare danalica danalica Buna ziua, Am o societate inregistrata in scopuri de TVA, care realizeaza amenajari interioare. Va rog sa-mi spuneti cum facturez o prestare de serviciu ... (vezi toată discuția)
Facurare client din serbia claudia22gh claudia22gh Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema la care nu reusesc sa gasesc un raspuns complet si corect. O societate din Romania (platitoare de TVA) ... (vezi toată discuția)
Facturare prestari servicii chirie kty_20 kty_20 Buna ziua, Firma din Romania,platitoare de TVA a inchiriat in Romania un spatiu unei filiale cu sediul in Romania insa factura va fi emisa societatii mama din ... (vezi toată discuția)