avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTOR JUDECATORESC
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTOR JUDECATORESC

Buna ziua! as dori sa stiu, in cazul in care nu sunt multumit de mersul dosarului meu intr-o executare silita cum ar trebui sa procedez daca as vrea sa mut dosarul la alt executor judecatoresc. precizez ca actualul BEJ, a obtinut inncuviintarea instantei de a trece la executare silita fara cale de atac. poate partea adversa sa mai ceara suspendarea executarii ? si in ce conditii? incuviintarea executarii data de instanta e valabila si pt un alt BEJ? Va multumesc mult pt raspunsuri, anticipat
Cel mai recent răspuns: vulpoi , utilizator 22:56, 15 Octombrie 2014
Incheierea de incuviintare nu are cale de atac, debitorul poate contesta si cere si suspendarea executarii- daca are motive, daca e in termen..
De ce nu sunteti multumit, cum trebuia sa mearga dosarul si nu merge ?

Art. 56
(1) Refuzul executorului judecatoresc de a indeplini un act sau de a efectua o executare silita se motiveaza, daca partile staruie in cererea de indeplinire a actului, in termen de cel mult 5 zile de la data refuzului.
(2) In cazul refuzului nejustificat de intocmire a unui act partea interesata poate introduce plangere in termen de 5 zile de la data la care a luat cunostinta de acest refuz la judecatoria in a carei raza teritoriala isi are sediul biroul executorului judecatoresc.
(3) Judecarea plangerii se face cu citarea partilor. In cazul admiterii plangerii instanta indica in hotarare modul in care trebuie intocmit actul.
(4) Hotararea judecatoriei este supusa recursului.
(5) Executorul judecatoresc este obligat sa se conformeze hotararii judecatoresti ramase irevocabile.
(6) Nerespectarea, cu rea-credinta, de catre executorul judecatoresc a obligatiei stabilite in alin. (5) constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la unu la 3 ani, iar daca fapta a fost savarsita din culpa, cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.
in fapt, dupa primirea incuviintarii, executorul imi spune ca face somatie la firma creditoare, dupa care urmeaza adresa la banca central unde detine conturi si ma instiinteaa ca in termen de cel mult 5 zile banca trebuie sa puna poprire pe conturi si imi vor vira banii in contul BEJ. revine cu tel si spune ca ar trebui facuta o expertiza contabila, ca partea adversa vrea sa ceara suspendarea executarii si ca o sa vina cu o cerere de suspendare etc. etc! sunt raspunsuri evazive si voalate, de asta am cerut ajutorul dvs aici. nu mi-ati rsp concret, pot muta dosarul la alt BEJ, cu acea incuviintare? sau cu acea incuviintare pot cere ajutorul altui executor? va multumesc si astept si alte intrebari pt lamuriri...!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita-pensie de intretinere djpadrecito djpadrecito Buna seara !!! Am o suma de bani de recuperat de la un domn, tatal fiului meu vitreg.... alocatie intretinere student S-a obtinut hotarare de curte de ... (vezi toată discuția)
Executare dandres dandres Un dosar de executare se incheie cu art.371 5 alin.b . In acest dosar executarea s-a inceput cu poprire pe conturi (conturi cu sold 0) Timp de 6 luni ... (vezi toată discuția)
Executare silita seny2015 seny2015 Buna dimineata Intr-o executare silita, dupa vechiul cod de procedura civila, care este data savarsirii :data la care executorul judecatoresc a ... (vezi toată discuția)