avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PETITIE CUSTODIE COMUNA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PETITIE CUSTODIE COMUNA

Buna seara!

As dori sa intreb moderatorii forumului daca imi permit sa postez o petitie pentru eliminarea custodiei comune obligatorii? Practic, legea sa revina la forma de dinainte de octombrie 2011, cand puteai obtine custodia exclusiva in caz de neglijenta. Intreb pentru ca nu vreau sa imi blocati contul...
De asemenea, nu este nimeni obligat sa o semneze, insa aici sunt multi oameni cu aceasta problema, care poate nu stiu de existenta acestei petitii.
As vrea sa fac cunoscuta petitia la cat mai multi oameni, de aceea am apelat la forumul avocatnet.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: virgo19 , utilizator 08:17, 26 Octombrie 2014
nu aveti nici o sansa cu asemenea petie deoarece legislatia europeana prevede custdia comuna si nimeni nu poate incalca Trataul de la Lisabona. in caz de neglijenta se acorda custodie unica si acum, nu este nevoie de modificarea legii.
Doamna avocat, va multumesc pentru raspuns...insa eu m-am interesat si toti avocatii mi-au spus ca nu-ti acorda nimeni custodia exclusiva daca celalalt parinte este dezinteresat, nu plateste pensia si nu-i pasa de copil...din cate am inteles eu, de cand custodia comuna a devenit obligatorie, custodia exclusiva nu se mai acorda decat in cazuri grave, la fel de grave precum cazurile cand pui problema de decadere din drepturi...ori se stie foarte bine ca decaderea din drepturi este altceva fata de custodia exclusiva...
Va rog sa imi spuneti in ce cazuri de neglijenta se acorda custodia exclusiva? Ca daca neplata pensiei si totalul dezinteres asupra copilului nu sunt considerate fapte de neglijenta, atunci nu stiu ce sa mai cred...

Multumesc anticipat
Sunt total de acord cu userul Virgo, este drept că autoritatea părintească comună este valabilă în toate ţările, cu o precizare: şi vechea încredinţare era de fapt autoritate părintească comună, din moment ce părintele care nu avea încredinţarea trebuia să plătească pensie alimentară, avea drept de vizită, avea dreptul de a supraveghea felul în care crşte şi este educat copilul, singura deosebire actuală este posiilitatea părintelui nerezident de a şicana părintele rezident, când e vorba de ieşirea din ţară.
Autoritatea comună nu va face dintr-un părinte iresponsabil un părinte responsabil, nu-l va obliga pe cel plecat la mii de km distanţă să ducă/aducă copilul de la şcoală, să-l ducă la urgenţă dacă are febră, să meargă la şedinţa cu părinţii, dar nici măcar să plătească pensia alimentară. Dar respectivul, liber ca pasărea cerului, poate condiţiona semnătura lui...
Petiţia ar trebui să cuprindă adăugarea unui aliniat nou la legea actuală: "Părintele la care locuieşte copilul poate circula liber în afara graniţelor ţării, cu respectarea drepturilor copilului "
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2014
Martonze, utilizator
Oare nu se incalca (in cazul prezentat mai sus), drepturile copilului?

art. 8. Copilul are dreptul de a beneficia de un nivel de trai care sa permită dezvoltarea sa fizică, mentală, spirituală, morală și socială.
art. 21. Copilul are dreptul de a fi protejat împotriva oricăror forme de violentă, neglijentă, abuz sau rele-tratamente.

Sau nu este suficient ca prin neplata pensiei de intretinere si prin dezinteresul parintelui nerezident de a-si vizita copilul sa se mentina custodia comuna?
Ultima modificare: Vineri, 17 Octombrie 2014
tarkan, utilizator
Am initiat aceasta PETITIE acum o saptamana! Pentru cine este interesat de detalii, sa-mi lase mesaj in privat. Nu pot posta link-ul aici, pentru ca moderatorii nu mi-au raspuns la intrebare. O zi buna tuturor!
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
virgo19, utilizator

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturi dyzzyy dyzzyy Buna ziua! Cum ar trebui sa procedez pentru a-l decade pe tatal copilului din drepturi. Cazul meu; divortata de 1 an de zile, prin notariat, pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac sa pot sa obtin custodia fiicei mele? adela-sirbu adela-sirbu am o fetita de 8 ani si tatal ei a trecuto pe numele lui acum 5 luni.Ce pot sa fac sa obtin custodia ficei mele si sa am drepturi depline doar eu.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi parintesti zsoltkasoni zsoltkasoni Buna ziua! Pe aceasta cale, am si eu o intrebare! Sunt divortat de 3 ani de zile! In urma divortului, cei doi copii rezultati in timpul casatoriei, ... (vezi toată discuția)