avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decadere din drepturi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decadere din drepturi

Buna ziua! Cum ar trebui sa procedez pentru a-l decade pe tatal copilului din drepturi. Cazul meu; divortata de 1 an de zile, prin notariat, pensie alimentara stabilita de tatal copilului la 400 de lei, pe care nu a avut buna vointa sa o achite niciodata de buna voie= executat silit, poprire pe salariu. Am fost nevoiti, eu si copilul sa ne mutam din apartament, cu chirie. Inca din prima saptamana dupa ce ne-am mutat au inceput mizeriile din partea lui: injurii, amenintari la adresa mea, mesaje trimise baiatului: sa nu ma mai cauti...sunt mort pt tine...sa-i spui mamei tale sa vina, ca sa ia toate pozele cu tine...am luat legatura cu cei de la Protectia Copilului,..nu au facut absolut nimic....dupa divort, fostul sot a inceput sa isi arate de fapt adevarata fata, e intrat in datorii pana peste cap. are probleme cu alcoolul, patima cazinourilor si a jocurilor de noroc...i-au mai venit la munca inca 2 popriri, dar sunt in stand by pentru ca acum are pe salariu pusa poprirea pentru pensia copilului. Se muta din 2 in 2 luni in diverse apartamente...pentru ca pur si simplu nu plateste chiria si pleaca din apartam respectiv, lasand in urma datorii. nu are un domiciliu stabil. a rupt legatura cu orice ruda de-a lui(eu nu am in Bucuresti nici o ruda din partea mea) efectiv nu am cum lua legatura cu el decat telefonic. daca nu vrea sa raspunda la telefon, eu nu am cum comunica daca apare vreo problema legata de copil, de sanatate, cu scoala sau cum a fost de ex., intocmirea dosarului pentru pensie sociala pentru copil. nu a raspuns efectiv la telefon, zile la rand. copilul are 10 ani. daca sunt situatii care implica acordul lui este cumplit, pentru ca nu am cum lua legatura cu el, decat daca vrea dumnealui. situatia noastra financiara nu este prea buna, probabil ne vom muta la parintii mei in provincie in curand. am reusit sa discut cu tatal copilului, legat de decaderea din drepturi si este de acord. in aceste conditii eu ce trebuie sa fac?
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2019
dyzzyy, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:29, 27 Martie 2019
Decăderea din drepturile părinteşti o poate cere doar Autoritatea Tutelară sau DGASPC-ul.
Dvs. puteţi cere în instanţă autoritatea părintească unică, pentru neglijenţă, abandon, etc.Dacă domnul, deşi legal citat, nu se prezintă în instanţă, este dovada dezinteresului său. Sau dacă se prezintă şi declară că nu-l interesează copilul.
Buna ziua,
Solicitati in instanta exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti.
Nu stiu ce sanse aveti dar va puteti adresa instantei solicitand sa se pronunte o sentinta care sa substituie acordul tatalui in toate domeniile pentru o perioada de 3 ani.
Cu aceasta sentinta dumneavoastra hotarati SINGURA asupra minorului fara a exista o exercitare excllusiva legala a autoritatii parintesti.
Luati legatura cu un avocat.
Nu am observat sa aveti motive pentru custodie exclusiva.
Care sunt motivele concrete?
Bună seara!
Acest tată nu face absolut nimic pentru copilul lui: începând cu plata pensiei alimentare. Trebuia să o plătească din martie 2018. Dacă nu apelam la instanța, nu aveam șanse nici în 20 de ani macar pensia să o văd. Ca să nu mai spun că acest copil îl cresc numai eu stiu cum, sacrificii și probleme. Nu îl interesează absolut nimic legat de el: sanatate, scoala, excursii cu clasa. Făcea fotbal, băiatul. După divorț l-a retras. În condițiile în care el a făcut fotbal pt ca e înnebunit după acest sport. Nu merge macar la scoala, ca să vadă cum se descurcă băiatul, să vorbească cu învățătoarea. Este pur si simplu absent și dezinteresat. Am discutat cu el despre acest aspect: decăderea și a fost de acord, fără nici o reținere sau remuscare.
Nu este un părinte responsabil, cerebral. Conștient că are un copil, un singur copil, la a carui creștere trebuie să contribuie. Prefera sa facă beții fără limită, să-și piardă nopțile si banii prin cazinouri si la pariuri. Intr-un an si ceva de cand am divortat acest copil nu a petrecut macar o ora cu tatal lui. Nu a fost măcar în parc cu el. Ca să nu mai spun de cumpărat ceva folositor copilului sau pt scoala. Absolut NIMIC

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nu am observat sa aveti motive pentru custodie exclusiva.
Care sunt motivele concrete?

Dacă el este de acord se poate rezolva.
Apelați la avocat ca sa va îndrume si sa va ajute la instanța.
Eu am obținut prin acord custodie exclusiva.
Unii însă nu au obținut si s-a respins custodia exclusiva.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie ... nataliacatisov@yahoo.ro nataliacatisov@yahoo.ro Buna seara. Sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie comuna asupra minorului, in toți acești ani tatăl copilului nu ia plătit niciodată ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva ceceiana ceceiana buna ziua, am obtinut divortul in luna noiembrie anul trecut ,am un baiat de 12 ani(ii face in iunie),custodia este comuna iar copilul are domiciliul ... (vezi toată discuția)
Exercitare custodie comuna cand parintii locuiesc in orase diferite ContSters129337 ContSters129337 Cum se exercita custodia comuna cand parintii locuiesc in orase diferite? In cazul meu, am de 8 ani custodia fiului meu. Tatal are program de vizita (poate sa ... (vezi toată discuția)