avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Adjudecare executorie a unui 1/2 din un imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Adjudecare executorie a unui 1/2 din un imobil

Buna, va scriu aceste randuri incercand sa aduc lumina in cazul meu.
De curand am achizitionat prin licitatie propirietatea a jumate dintr-un apartament.
Apartamentul este proprietatea a doua personae.
Una dintre ele a pierdut dreptul de proprietate, fiind adjudecat de catre mine. Aceasta persona locuieste acolo din 2005. Cealalta jumatate este a unei peroane decedate de aproximativ 10-15 ani fara a deschide cineva succesiunea.
As dori sa va intreb, odata ce se termina intabularea eu pot cere deschiderea succesiunii pentru cealalta jumatate? Dorind sa obtin succesiunea vacanta, si prin dreptul de preemtiune sa cumpar cealalta jumatate, sa pot locui efectiv in acest imobil.
Persoana care locuieste acum acolo mai are vreun drept legal de a o face?, nefiind se pare mostenitoarea ....

Va multumesc anticipat.
Expuneti cazul la primarie ! Aceasta poate prelua, legal, cota pentru care nu a fost deschisa succesiunea.
O sa aveti de treaba, va trebuie un avocat, notar, faceti evacuare, vedeti cat timp a folosit persoana care locuieste acolo imobilul si sub ce nume...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare impozit cladiri prin adjudecare romanasul romanasul Am cumparat un imobil la licitatie si achitat impozitul pe cladire datorat de fostii proprietari pt. a-l putea intabula.... Intrebare: Se pot recupera ... (vezi toată discuția)
Evacuarea imobilului adjudecat! Davrox Davrox Am participal la o licitatie a unui apartament si am fost declarat adudecatar. Am depus banii si am primit actul de adjudecare. Acum va trebui sa recurg la ... (vezi toată discuția)
Am adjudecat la licitație un apartament cu succesiunea nedezbătută, motiv pentru care nu reușesc să evacuez moștenitorii. ce să fac, că nu mai știu? Gabriel1978 Gabriel1978 In mai 2016 am adjudecat un apartament la o licitatie. Apartamentul era scos la vanzare din 2012, pentru datorii mai vechi catre banca, in ianuarie 2015 unul ... (vezi toată discuția)