avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Patrunderea pe contrasens IN TIMPUL PROCESULUI DE ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Patrunderea pe contrasens IN TIMPUL PROCESULUI DE FRANARE

Masina condusa de mine a patruns pe contrasens in timpul procesului de franare.
Procesul de franare este unul inertial in care conducatorul auto nu are control asupra directiei autoturismului.Initierea procesului de franare s-a facut pe sensul meu de mers.Cauza accidentului a fost :patrunderea pe contrasens a autoturismului condus de mine,dar culpa?
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 22:55, 28 Octombrie 2014
Neadaptarea vitezei la conditiile de drum, neatentie in conducere, etc.
tiberiu1977 a scris:
... dar culpa?

Culpa va fi sabilita prin expertiza in functie de mai multi factori tehnici (intre care dezechilibrul franarii stanga /dreapta, existenta sau nu a franarii prin rostogolire, configuratia drumului) dar si de alti factori (intre care viteza excesiva, pozitionarea pe banda de mers, intentia dvs., s.a.m.d.).
Culpa e și atunci când nu prevezi ceea ce trebuia și puteai să prevezi.
Se numește culpă fără prevedere. ;)
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2014
Patrick_, utilizator
nu rulam cu viteza,era in afara localitatii si aveam 90 la ora,drumul era proaspat asfaltat si nu era marcat.Nu prezenta denivelari.Am franat deoarece masina ce venea din sens opus intrase pe banda mea de mers.
tiberiu1977 a scris:

Cauza accidentului a fost :patrunderea pe contrasens a autoturismului condus de mine,dar culpa?


Care a fost motivul pentru care masina care venea din contrasens a intrat pe banda dvs. de mers si de ce ati spus ca accidentul a fost produs din cauza dvs.?

Alte discuții în legătură

Accident auto soldat cu un deces si ranirea altor 5 persoane - demonstrare nevinovatie tiberiu1977 tiberiu1977 Buna ziua, In urma cu un an si jumatate am fost implicat intr-un accident auto soldat cu moartea celuilalt conducator auto,si ranirea altor 5 persoane printre ... (vezi toată discuția)
Accident ciprian2017 ciprian2017 Buna ziua , Circulam pe un drum judetean cu cate o banda pe sens iar in fata mea la aproximativ 100-150 de metri se afla un alt autoturism care in timpul ... (vezi toată discuția)
Ajutor... accident din culpă!? lucix151 lucix151 Buna ziua, As avea nevoie de o părere profesionista pentru situația întâmpinată de tatăl meu, mai exact daca are sens sa apelez la serviciile unui ... (vezi toată discuția)