circulam pe banda 2 a unui drum in aliniament cu doua benzi pe sens, cu cca. 70 km pe ora si de pe celalalt sens de mers adica contrasens, mi-a iesit o masina in fata cu care mam lovit. mentionez ca sensurile de mers sunt despartite de o linie dubla continua. persoana care a intrat pe contrasens in mine a decedat. stiu ca in bucuresti viteza maxima este de 50 km pe ora. totusi cine este de vina?accidentul a avut loc acum un an de zile.nu mi s-a retinut permisul
Cercetarile efectuate in cauza de lucratorii de la rutiera s-au finalizat? Eu cred ca ar trebui retinuta vina comuna...Dar trebuie sa asteptati rezultatul cercetarilor, mergeti la politie la declaratii insotit de avocat.
Culpa comună s-ar putea reţine numai în cazul în care user-ul alew2020 circulând cu viteza legală ar fi putut evita accidentul. Acest fapt se poate stabili printr-o expertiză tehnică judiciară. Mă mir că nu s-a efectuat până acum această expertiză.
Numai bine vă doresc.
La fel ca si dl.expert Ciobanu,consider ca numai o expertiza judiciara de stabilire a dinamicii producerii accidentului poate stabili care este culpa partilor implicate in producerea accidentului.
Pe de alta parte,este cel putin interesant faptul ca dosarul nu a fost inca instrumentat sau nu a fost inceputa instrumentarea sa
Este culpa comuna pentru ca :mortul a patruns pe contrasens si dvs,ati rulat cu o viteza peste limita legala.Uitati-va in expertiza tehnica-auto(daca s-a efectuat) la ce viteza puteati evita impactul Daca viteza de evitare este sub limita legala atunci culpa va apartine si dvs.,daca nu, atunci este culpa exclusiva a mortului care a patruns pe contrasens.