avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara,custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara,custodia copilului

buna ziua!!!!imi doresc foarte mult sa castig custodia exclusiva a fetitei,sunt foarte hotarata deoarece a trecut 1an si jumate si tatal fetitei in varsta de 4 ani refuza sa tina legatura cu fetita nu ma ajuta financiar.a cautat-o o singura data i-a promis lucruri de care bineinteles nu s-a tinut de cuvant,acest moment a marcat mult fetita deoarece entuziasmult si bucuria de a vorbi cu tatal ei a fost un esec total.am incercat sa il caut eu prin intermediul mamei sale insa a refuzat categoric sa mai vorbeasca cu fetita.este condamnat la 2ani cu suspendare pentru furt calificat si din cate am inteles are un nou dosar pentru aceeasi fapta.este un om violent si mi-a fost frica sa il dau in judecata.acum locuieste in italia cu o femeie care are 2 copii si aceasta il intretine deoarece nu lucreaza si nici pe timpul relatiei noastre nu a lucrat.s-a folosit de certificatul fetitei de nastere pentru a primi indemnizatie la caldura,desi el locuia singur iar eu cu fetita la familia mea.as vrea sa stiu aproximativ cat ma costa un proces de custodie exclusiva si pentru pensie alimentara...si ce sanse am sa castig custodia exclusiva a fetitei imi doresc sanatatea psihica a copilului meu si daca el nu doreste asta nici nu vreau sa isi bata joc de sentimentele propriului copil...si daca nu lucreaza ce pensie alimentara pot primi,teoretic pentru ca practic sigur nu o va face...si tin sa mentionez ca el mai are un copil de 14ani caruia nu i-a platit nicio luna macar pensia alimentara.va multumesc anticipat!!!!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 14:48, 23 Octombrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
nu pot lua legatura cu el,refuza in mod categoric nu il intereseaza nu are nevoie nici de drepturi nici de obligatii...ce mediere se poate realiza????nu mi se pare normal ca o mama sa raspunda singura pentru cresterea copilului,atata timp cat tatal nu sufera de vreo boala este apt de munca de ce nu poate fi obligat...pentru simplul fapt ca nu vrea sa munceasca????el cu ce traieste????
deschide proces sau actiune de divort si depunde la dosar toate documentele ca a fost inchis ca este cercetat etc.
vei reusi
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator
Aveti sanse sa obtineti autoritate parinteasca exclusiva si pensie raportata la venitul minim pe economie.
Dar nici una dintre aceste lucruri nu va ajuta cu nimic. El va avea in continuare drept de vizita (pe care inteleg ca oricum nu-l foloseste, deci nu se schimba nimic) iar de platiti nu va plati in continuare (deci iara nu se schimba nimic).

In ce situatie sunteti acum? Sunteti divortati, ati trait in concubinaj, aveti vreo hot judecatoreasca pentru autoritate comuna, vizite, pensie? Nu reiese.
am trait in concubinaj,fetita este recunoscuta de catre tata...nu am nicio hotarare judecatoreasca pentru ca m-a amenintat ca daca vreau sa imi fie sa nu-l dau in judecata,insa el avand din nou probleme cu legea stiu ca un timp va sta departe de noi si vreau sa-l actionez in instanta...

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac sa pot sa obtin custodia fiicei mele? adela-sirbu adela-sirbu am o fetita de 8 ani si tatal ei a trecuto pe numele lui acum 5 luni.Ce pot sa fac sa obtin custodia ficei mele si sa am drepturi depline doar eu.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor ciancu ciancu Buna ziua As dori sa-mi sati un sfat. Am trait 7 ani in concubinaj cu o persoana. Din relatia noastra a rezultat un copil minor. Relaţia noastră nu a fost ... (vezi toată discuția)
Custodie unica giulya93 giulya93 buna seaara sunt in proces cu fostul concubin pentru custodia copilului de 3 ani.se poate sa obtin custodie unica sau comuna ?adica daca tatal este un betiv si ... (vezi toată discuția)