avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara,custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara,custodia copilului

buna ziua!!!!imi doresc foarte mult sa castig custodia exclusiva a fetitei,sunt foarte hotarata deoarece a trecut 1an si jumate si tatal fetitei in varsta de 4 ani refuza sa tina legatura cu fetita nu ma ajuta financiar.a cautat-o o singura data i-a promis lucruri de care bineinteles nu s-a tinut de cuvant,acest moment a marcat mult fetita deoarece entuziasmult si bucuria de a vorbi cu tatal ei a fost un esec total.am incercat sa il caut eu prin intermediul mamei sale insa a refuzat categoric sa mai vorbeasca cu fetita.este condamnat la 2ani cu suspendare pentru furt calificat si din cate am inteles are un nou dosar pentru aceeasi fapta.este un om violent si mi-a fost frica sa il dau in judecata.acum locuieste in italia cu o femeie care are 2 copii si aceasta il intretine deoarece nu lucreaza si nici pe timpul relatiei noastre nu a lucrat.s-a folosit de certificatul fetitei de nastere pentru a primi indemnizatie la caldura,desi el locuia singur iar eu cu fetita la familia mea.as vrea sa stiu aproximativ cat ma costa un proces de custodie exclusiva si pentru pensie alimentara...si ce sanse am sa castig custodia exclusiva a fetitei imi doresc sanatatea psihica a copilului meu si daca el nu doreste asta nici nu vreau sa isi bata joc de sentimentele propriului copil...si daca nu lucreaza ce pensie alimentara pot primi,teoretic pentru ca practic sigur nu o va face...si tin sa mentionez ca el mai are un copil de 14ani caruia nu i-a platit nicio luna macar pensia alimentara.va multumesc anticipat!!!!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 14:48, 23 Octombrie 2014
atunci deschideti actiune macar pentru stabilirea domiciliului copilului la dvs
Dati banii la un psiholog sau apelati la cel de la gradinita, de la protectia copilului... nu dati banii in instanta ca, sincer, si dupa ce castigati procesul situatia va fi aceeasi.
sunt de acord cu dumneavoastra in legatura cu psihologul...dar nu mi se pare corect sa nu pot parasi tara cu fetita nici macar in vacanta doar pentru faptul ca nu are el chef sa dea o semnatura,sau sa beneficieze de anumite indemnizatii cu ajutorul certificatului de nastere a fetitei in masura in care nu ii da o bombonica de Craciun macar...
Cereţi în instanţă autoritate părintească unică şi plata pensiei alimentare.Pentru autoritatea unică, trebuie să demonstraţi că nu-l interesează copilul, cu martori din afara familiei sau cu înscrisuri, de ex. o scrisoare de la dvs.(email sau sms) în care îi cereţi să cumpere ceva copilului şi răspunsul să fie o înjurătură, etc.)
Condamnarea pentru furt, înşelătorie, evaziune nu este motiv pentru autoritate unică, ar fi motiv dacă ar fi pedofil sau dacă este condamnat pentru violenţă, dar nici asta nu-i sigur că este îndeajuns pentru instanţă.
Faptul că nu contrbuie material din nou, nu este motiv pentru autoritate unică. Soluţia ar fi să nu se prezinte la proces, poate atunci şi-ar da seama instanţa că este dezinteresat de copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac sa pot sa obtin custodia fiicei mele? adela-sirbu adela-sirbu am o fetita de 8 ani si tatal ei a trecuto pe numele lui acum 5 luni.Ce pot sa fac sa obtin custodia ficei mele si sa am drepturi depline doar eu.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Custodie unica giulya93 giulya93 buna seaara sunt in proces cu fostul concubin pentru custodia copilului de 3 ani.se poate sa obtin custodie unica sau comuna ?adica daca tatal este un betiv si ... (vezi toată discuția)
Pot iesi din tara cu copilul? virgo19 virgo19 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o informatie, pentru ca vreau sa fiu sigura... Am o fetita de 1 an si 9 luni, si sunt despartita de tatal ei. Nu am ... (vezi toată discuția)