avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare clauza contract de vanzare-cumparare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare clauza contract de vanzare-cumparare (habitatie)

Buna ziua problema mea este urmatoarea sunt proprietarea unei case cumparata de la bunici ,cind sa facut tranzactia la notar mama mea si-a rezervat dreptul sa locuiasca intr-o camera ,exact asa scrie in act ,eu si bunica am fost de accord intre timp mama a devenit alcoolica ,a intrat intr-un anturaj prost si nu ma mai inteleg cu ea ,face scandal ,a distrus practic casa si curtea ,nu mai pot locui cu ea acum vreau sa vand si sa plec de acolo dar la notariat imi spune ca trebuie si semnatura ei ,acum de 2 saptamini e plecata de acasa si in present refuz sa o mai primesc in curte ma reclamat la politie ce pot face in acest caz,va rog sa ma intelegeti este inadmisibil sa mai stau cu ea in aceasi casa am ajuns in pragul depresiei ,m-ai mult am stat pe la prieteni decat in casa mea cind este beata arunca si cu toporul dupa mine,imi spune sa plec eu din casa si repet exista un contract de vinzare intre bunica si mine ,iar undeva la finalul contractului scrie exact asa,, eu ...........imi rezerv dreptul de a locui intr-o camera ,,se poate in instant sa anulez acest ,,drept,,sa pot vinde ,sau eu ramin pe drumuri si ea in casa?sunt disperata va rog din suflet sa ma ajutati stau pe drumuri cu un copil de 10 ani .pe care il am in plasament de 3 ani si pe care vreau sa-l adopt il uraste pe acest copil,eu nu pot trai fara acest copil situatia actuala imi ingreuneaza ancheta sociala la procesul de adoptie cine imi lasa mie un copil cu atata scandal de aceea in present nu mai locuiesc acolo ,si nici pe ea nu o mai las sa intre in casa.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 14:13, 23 Octombrie 2014
offf..iata niste bazaconii

deduc ca din ce am scris themis a avut dreptate si...ulterior tot el a avut dreptate:rofl:

gandesc ca bulinele de ras sau alte alea sunt pentru dre'alde din astia:rofl:
milikka, priviţi chestiunea ca fiind o axiomă (themis are întotdeauna dreptate) şi nu veţi mai fi nevoit să puneţi rotocoale de rîs. Sau buline, mă rog... Oricum, li se zice emoticoane, dar aici depăşim limitele dreptului şi intrăm în semantică şi alte alea, ceea ce va duce, implicit, la invalidarea de către un moderator mai scrupulos a mesajelor ca fiind off topic.

Să rămînem, deci, la domeniul dreptului.
sunt de acord sa vb despre drept si nu alte alea

,iar undeva la finalul contractului scrie exact asa,, eu ...........imi rezerv dreptul de a locui intr-o camera ,,

va rog

eu pe unul ca dvs ma supar greuuuu:magic:
Ultima modificare: Miercuri, 22 Octombrie 2014
ContSters330712, utilizator
So, avem un contract autentic. Mama este, inteleg eu, parte in acel contract, pe care partile l-au agreat si l-au semnat.

Ca notarul a redactat un act nu tocmai exact si explicit, e alta chestiune. Pentru astfel de situatii intervine Codul civil, saracul, care stabileste reguli de interpretare pentru cazurile in care notarul (in aceasta speta) sau partile insele (in cazul actelor sub semnastura privata) nu au fost capabile sa redacteze contractul cu claritatea pe care o impune un astfel de act:

Art. 1268
Interpretarea clauzelor îndoielnice
(1) Clauzele susceptibile de mai multe înţelesuri se interpretează în sensul ce se potriveşte cel mai bine naturii şi obiectului contractului.
(2) Clauzele îndoielnice se interpretează ţinând seama, între altele, de natura contractului, de împrejurările în care a fost încheiat, de interpretarea dată anterior de părţi, de sensul atribuit în general clauzelor şi expresiilor în domeniu şi de uzanţe.
(3) Clauzele se interpretează în sensul în care pot produce efecte, iar nu în acela în care nu ar putea produce niciunul.

Am boldat ceea ce era mai interesant, asta neinsemnand ca restul ar fi de lepadat.

Sa va citez si din cel vechi? Nu cred ca e cazul. Aveti oricand la indemana articolele de la 970 in sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct sarchizgeorgeta sarchizgeorgeta Cum poate fi reziliat un contract de vinzare cumparare cu clauza de uzufruct,dat ca proprietarul inca traieste , iar cumparatorii devin proprietari dupa ... (vezi toată discuția)
Evacuare - uzufruct viager flory104 flory104 Am devenit proprietara de apartament in 2009 prin vanzare - cumparare, de la parintii mei catre mine, in contract avand uzufruct viager fiecare. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager vaslui2233 vaslui2233 Buna ziua, Am cateva intrebari cu privire la un contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager, fara clauza de intretinere. In 1994 tatal meu mi-a ... (vezi toată discuția)