avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie si alocatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie si alocatie copil

Buna ziua,

Copilul meu s-a nascut in data de 04 octombrie 2012. Eu mi-am reluat activitatea la locul de munca dupa 6 luni de stat acasa.
Stimulentul de insertie cat si alocatia de 200 lei se primesc si pentru luna in care s-a nascut copilul? Copilul meu a implinit luna aceasta 2 ani. Nelamurirea mea consta in faptul ca nu stiu daca in luna noiembrie voi mai primi bani pentru luna octombrie, tinand cont ca fata a implinit 2 ani pe 4 octombrie?

In asteptarea unui raspuns,

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ACManuela , utilizator 13:00, 16 Octombrie 2014
1. - Alocatia de stat pentru copii se primeste incepand cu luna urmatoare aceleia in care s-a nascut copilul.
- Alocatia de stat pentru copii se plateste in fiecare luna pentru luna precedenta.
- Pe luna noiembrie veti primi alocatia de stat pentru luna octombrie si o veti primi in continuare pana implineste copilul 18 ani (numai ca ea devine 42 lei lunar).

2. - Stimulentul de insertie se plateste de la data cu care l-ati solicitat si pana inclusiv in ziua in care copilul implinste 2 ani.
- Stimulentul de insertie se plateste in fiecare luna pentru luna precedenta.
- In luna noiembrie veti primi stimulentul de insertie pentru primele 4 zile din octombrie.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de crestere al copilului si contractul de munca in strainatate victoriavic victoriavic Sunt in concediu de crestere al copilului pentru doi ani ( am deja 1 an implinit din 2 ) si doresc sa plec in strainatate cu contract de munca printr-o ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie oana8917 oana8917 Buna ziua.As avea o intrebare.Am optat pt CCC pana la 2 ani.M-am intors la servici cand fetita avea 8 luni adica in 3 martie 2014,mi-am depus dosarul pt ... (vezi toată discuția)
Acordare stimulent zsigmond_viorel zsigmond_viorel Buna seara! Lamuriti-ma si pe mine daca eu vreau sa primesc stimulentul de 500 de lei si sa ma intorc la munca cat de repede o pot face ? si in acei 500 se ... (vezi toată discuția)