Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie si alocatie copil

Buna ziua,

Copilul meu s-a nascut in data de 04 octombrie 2012. Eu mi-am reluat activitatea la locul de munca dupa 6 luni de stat acasa.
Stimulentul de insertie cat si alocatia de 200 lei se primesc si pentru luna in care s-a nascut copilul? Copilul meu a implinit luna aceasta 2 ani. Nelamurirea mea consta in faptul ca nu stiu daca in luna noiembrie voi mai primi bani pentru luna octombrie, tinand cont ca fata a implinit 2 ani pe 4 octombrie?

In asteptarea unui raspuns,

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ACManuela , utilizator 13:00, 16 Octombrie 2014
1. - Alocatia de stat pentru copii se primeste incepand cu luna urmatoare aceleia in care s-a nascut copilul.
- Alocatia de stat pentru copii se plateste in fiecare luna pentru luna precedenta.
- Pe luna noiembrie veti primi alocatia de stat pentru luna octombrie si o veti primi in continuare pana implineste copilul 18 ani (numai ca ea devine 42 lei lunar).

2. - Stimulentul de insertie se plateste de la data cu care l-ati solicitat si pana inclusiv in ziua in care copilul implinste 2 ani.
- Stimulentul de insertie se plateste in fiecare luna pentru luna precedenta.
- In luna noiembrie veti primi stimulentul de insertie pentru primele 4 zile din octombrie.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de crestere al copilului si contractul de munca in strainatate victoriavic victoriavic Sunt in concediu de crestere al copilului pentru doi ani ( am deja 1 an implinit din 2 ) si doresc sa plec in strainatate cu contract de munca printr-o ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie oana8917 oana8917 Buna ziua.As avea o intrebare.Am optat pt CCC pana la 2 ani.M-am intors la servici cand fetita avea 8 luni adica in 3 martie 2014,mi-am depus dosarul pt ... (vezi toată discuția)
Acordare stimulent zsigmond_viorel zsigmond_viorel Buna seara! Lamuriti-ma si pe mine daca eu vreau sa primesc stimulentul de 500 de lei si sa ma intorc la munca cat de repede o pot face ? si in acei 500 se ... (vezi toată discuția)