avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulentul de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulentul de insertie

Buna ziua.As avea o intrebare.Am optat pt CCC pana la 2 ani.M-am intors la servici cand fetita avea 8 luni adica in 3 martie 2014,mi-am depus dosarul pt stimulent in aceeasi luna,dar dupa 4 luni in care nu am primit niciun ban m-am dus la AJPS CLUJ unde mi-a spus ca mai am nevoie de o hartie.a doua zi m-am dus cu hartia respectiva si mi-au spus ca voi primi toti banii retroactiv.in aceasta luna am primit dar doar 1571 ron cu tot cu alocatie avand in vedere ca dupa calculele mele trebuia sa primesc cu tot cu alocatie in jur la 3500 ron.oare e o greseala,mai am sanse sa primesc restul de bani???Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: oana8917 , utilizator 17:18, 17 Octombrie 2014
1. Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani beneficiati de stimulentul de insertie daca reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an.

2. Daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti primi stimuentul de insertie dupa ce copilul implineste 1 an si pana la avrsta de 2 ani.

3. Dvs. ati reluat activitatea cand copilul avea 8 luni (deci inainte de a implini 1 an) deci veti primi stimulentul de insertie incepand cu data la care copilul implineste 1 an.
- Alocatia de stat pentru copii o primiti in continuare indiferent ca aveti salariu sau nu.

4. - Daca copilul este nascut pe 3 iulie 2013 atunci veti primi stimulentul de insertie incepand cu 4 iulie 2014.
- Stimulentul de insertie este de 500 lei lunar.
- Simulentul de insertie se plateste lunar pentru luna precedenta.
- In octombrie trebuia sa primiti stimulentul pentru lunile: iulie = 451 lei, august = 500 lei, septembrie = 500 lei, in total 1451 lei, la care se adauga si alocatia de stat pentru copii.

5. Luati legatura cu AJPIS sa va spuna despre ce este vorba.
multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare stimulent zsigmond_viorel zsigmond_viorel Buna seara! Lamuriti-ma si pe mine daca eu vreau sa primesc stimulentul de 500 de lei si sa ma intorc la munca cat de repede o pot face ? si in acei 500 se ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la munca dupa primul an de concediu de crestere copil Violet99 Violet99 Am intrat in concediu de crestere copil in februarie 2013 si doresc sa ma intorc la munca in mai 2014. Intrebarea mea este daca ma intorc pe 15 mai la munca, ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie daca reiau activitatea din ccc Fulg Fulg Am nascut in 10septembrie 2012. Am optat pentru Concediu ingrijire copil pentru 2 ani. In data de 9 august 2014 ma intorc la serviciu. Sotul nu-si ia concediul ... (vezi toată discuția)