avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul de crestere al copilului si contractul de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul de crestere al copilului si contractul de munca in strainatate

Sunt in concediu de crestere al copilului pentru doi ani ( am deja 1 an implinit din 2 ) si doresc sa plec in strainatate cu contract de munca printr-o agentie... Daca fac acest contract pierd indemnizatia de crestere a copilului?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:22, 18 Iunie 2013
1. Se va suspenda plata indemnizatiei pentru CCC incepand cu ziua urmatoare aceleia in care realizati venituri profesionale impozabile (asa cum sunt si veniturile obtinute din prestarea unei munci in strainatate).

2. - Pentru ca ati optat pentru CCC pana la 2 ani si daca reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an veti putea beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
- Adica veti primi salariu pentru munca depusa iar statul va mai da 500 lei lunar.
- Pentru aceasta va prezentati la Primarie cu dovada ca obtineti venituri si completati cererea pentru stimulentul de insertie.
Ultima modificare: Marți, 18 Iunie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
primesc 500 lei + 200 lei alocatia pana la 2 ani nu?
1. Alocatia de stat pentru copii nu are nici o legatura cu indemnizatia pentru CCC sau cu stimulentul de insertie, ea se plateste in cuantum de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi 42 lei lunar pana la 18 ani.

2. Despre stimulentul de insertie v-am spus in mesajul precedent: 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie andreea1990 andreea1990 Buna ziua. Beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului pana la 2 ani (indemnizatia o iau pt ca am fost studenta la zi, nu m-am incadrat de la locul de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului ioana-otilia ioana-otilia daca m-am angajat, mai pot primi bani pentru cresterea copilului? am auzit ca se pierde insemnizatia si se primeste o \\"somatie\\" pana cand copilul face 2 ... (vezi toată discuția)
Acordare stimulent zsigmond_viorel zsigmond_viorel Buna seara! Lamuriti-ma si pe mine daca eu vreau sa primesc stimulentul de 500 de lei si sa ma intorc la munca cat de repede o pot face ? si in acei 500 se ... (vezi toată discuția)