avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imprumut prin act sub semnatura privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imprumut prin act sub semnatura privata

in ian 2009 am imprumutat unei persoane suma de 3000 ron pe care tb sa mi-o inapoieze in luna febr 2009. acestea au fost consemnate intr-un act sub semnatura privata scris de mana de catre cel imprumutat..in plus acesta a precizat ca constutuie drept garantie automobilul care era insa proprietatea sotiei, mentionand ca mi-a predat talonul.

avand in vedere ca acesta nu are bani/ nu vrea sa-si achiete adatoria cum pot proceda pt recuperarea pagubei?


Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:23, 22 Aprilie 2009
Venituri saleriale are ? venituri de orice alta natura ?
Daca va veti adresa instantei de judecata , se poate proceda la executarea silita , urmarindu-se , in vederea realizarii creantei , intai veniturile , ulterior bunurile mobile sau imobile.

Nu are relevanta ca actul a fost incheiat sub semnatura privata.
are salariu

pt procedura cu instanta in afara de actul sub semnatura privata mai sunt necesare si alte acte ?
e necesara vro procedura prealabila?
in instanta pot cere dobanda legala pt suma pe care o am de recuperat din momentul introducerii act avnd in vedre ca ac ar putea dura mai mult de un an?

multumesc
Nici talonul masinii (mai ales ca apartine sotiei) nu poate fi utilizat la nimic.
ce tb sa solicit instantei?
obligarea la plata sumei impriumutate?
Actiunea are ca obiect restituirea imprumutului , cu daune interese moratorii , pentru executarea culpabila , cu intarziere , a obligatiei ce -i ingumba imprumatatului.

Alte discuții în legătură

Imprumut anisiaileana anisiaileana va rug sa m-a ajutati.am imprumutat in2004 o persoana cu suma de 400mil lei vechi.pt.un an contract legalizat de notar,fara garantie,timpul a expirat,persoana ... (vezi toată discuția)
Imprumut notar ionutt50 ionutt50 Buna ziua.Am imprumutat cu contract la notar un prieten pentru 30 zile ultima zi find 31 10 2014,acesta nu are bani s-a m-i restituie,in contract se specifica ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut ramolex ramolex buna seara. ce forma trebuie sa imbrace un contract de imprumut pentru o suma de bani, imprumut gajat cu un autoturims? am imprumutat o suma de bani cuiva, ... (vezi toată discuția)