avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... refuz semnare cerere mutare definitiva
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

refuz semnare cerere mutare definitiva

Poate seful unui functionar public (directorul de directie) sa ii refuze sistematic cererile de mutare din directie, fara motiv?
A refuzat mutarea acestuia anul trecut, fara motiv si ii refuza si acum il taraganeaza, spune ca se poate muta cu data de 1 decembrie......si tot el completetaza "nu am spus care an!!! " Pai este posibila o asemenea atitudine din partea unui DIRECTOR dintr-o institutie publica? Stiu ca functionarilor li se aplica L188/1999, dar am studiat si Constitutia tarii si Codul muncii....
As vrea un sfat cu privire la modul in care acest individ (ca nu-i pot spune altfel...) poate fi obligat (e cam mult spus) sa semneze aceasta cerere de mutare definitiva, mai ales ca partea cealalta este de acord si nu sunt probleme.

Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2014
Tessy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:35, 21 Octombrie 2014
Puteti obliga pe cineva sa va accepte cererea in casatorie, solicitandu-i acest lucru in mod repetat?...
Exista vreun articol in Legea nr. 188 care sa spuna ca superiorul ierarhic este OBLIGAT sa accepte cererea x,y,z?...
Art. 91 alin. (2) prevede ca: Mutarea definitivă poate avea loc în următoarele situaţii... POATE e cuvantul magic, apropos de interpretari si ce vrea muschii unora...
Referitor la atitudine, la cum si ce specimene ajung in functiile de conducere, ce asteptari mai aveti in aceasta tara?#-o
Nu exista in 188/1999 un articol care sa specifice CLAR ca seful nu te poate tine cu forta, mai ales atunci cand partea cealalat la care doresti sa ajungi e total de acord...
Am studiat si Codul Muncii care mentioneaza ca " Prezentul cod se aplica si raporturilor de munca reglementate prin legi speciale, numai in masura in care acestea nu contin dispozitii specifice derogatorii."
Am studiat si Constitutia Romaniei care spune la art. 41, alin. (1) : " Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupaţiei, precum şi a locului de muncă este liberă. "
Prin urmare, zilele urmatoare o sa i se fluture respectivuLui sef prin fata ochilor toate aceste acte normative. Daca nu se lasa induplecat, scriem la ANFP Bucuresti si mai vedem unde....pana la urma trebuie sa inteleaga ca nimic nu e obligatoriu!!!

Multumesc pentru raspuns.
Practic daca eu dreau sa divortez ma poate tine sotia/sotul cu forta? Se pare ca seful nu vrea sa renunte la serviciile functionarului. Atunci sa-i motiveze seful in scris cauzele pentru care nu-i reda ,,libertatea,,.Directorul trebuie sa aiba si el un sef care ar putea sa fie de acord. Incercati sa solicitati o audienta la seful sefului si expuneti-va situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare temporara functionar public dannegru dannegru Sotia mea lucreaza in cadrul unei primarii dintr-un sector al mun. Bucuresti. Sefa ei de serviciu este obisnuita sa lucreze la limita legii si peste. Sotia mea ... (vezi toată discuția)
Pot fi sanctionat daca refuz mutarea definitiva in cadrul unui alt compartiment? zombi zombi sunt functionar public iar de curind am fost instiintat verbal de seful meu ca voi fi mutat (nu a mentionat daca definitiv ). . probabil voi primi o decizie ... (vezi toată discuția)
Dreptul functionarului public crisgrig crisgrig Buna ziua, lucrez la o institutie publica si directorul vrea sa ma mute la alt compartiment. Ce pot face in situatia in care mi se da decizie de mutare? (vezi toată discuția)