avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acuzatii nefondate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acuzatii nefondate

Buna ziua! Am si eu o intrebare,va rog sa ma ajutati cu sfaturi.Tatal meu este acuzat de un vecin ca i fura: ba tuica,ba ca ar fura prin vecini diferite chestii. Tatal meu nu a avut niciodata treaba cu poltia,si niciodata nu sa dovedit cele afirmate de vecin. Ce ar putea sa faca pt.oprirea acestei situatii. Mentionez ca are si martori care atesta afirmatiile vecinului.Cum se procedeaza pentru a-l actiona in judecata?sau ce ar trebuii facut pentru oprirea defaimarii familiiei? Astept raspunsul dumneavoastra. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: denis_ , utilizator 18:05, 16 Octombrie 2014
daca vecinul nu are nici o influenta , iar cele vorbite prin sat pana acum , cum ca fura ...ca face ...ca drege ... tatal dumneavoastra ar trebui sa-i faca bucuria referitor la tuica din butoiul personal , ca oricum nu-l crede nimeni ca i s-ar fi furat . macar o face pe buna dreptate .
Nu este vorba doar de tuica,am dat doar un exemplu. Astept raspunsuri mai serioase si la obiect la acest subiect. Multumesc.
este vorba despre un proces privind dreptul la imagine, afectarea dreptului la imagine. Acel vecin va trebui sa dovedeasca toate cele spuse. Veti putea cere daune morale, pentru ca va afecteaza imaginea in societate. Probabil se va linisti stiind ca trebuie sa plateasca. Luati-va si un avocat, procesul va merge mai bine astfel.
Daca i se va da NUP, ar putea face plangere penala pt inducerea in eroare cu reacredinta a organelor judiciare (vechiul denunt calomnios), plus marturie mincinoasa pt martorii vecinului. Alta solutie legala nu vad.
Va multumesc pentru raspunsuri. O sa i-au legatura cu un avocat si o sa-l actionam in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere penala ??? khalima khalima as avea o intrebare, va rog, daca se poate ... pt un vecin necajit. Am un vecin mai in varsta care tot e sacait de alt vecin prin diverse plangeri la politie ... (vezi toată discuția)
Calomnie facuta prin intampinare/posibil avocat GeorgeVandu05 GeorgeVandu05 Am actionat in judecata o persoana pentru calomnie, insulta , hartuire si inducerea in eroare a organelor judiciare (fostul denunt calomnios) cerand daune ... (vezi toată discuția)
Calomnia mihai dragos mihai dragos as dori ceva informatii despre calomnie. am un vecin a inebunit toata strada si acum m-a luat si pe mine cu tot felul de afirmatii neadevarate si as dori sa ... (vezi toată discuția)