avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Registru de casa
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Registru de casa

Buna ziua,

Am infiintat un ONG si mi s-a spus ca e nevoie sa achizitionez un registru de casa. M-am uitat in OMEF 3512/2008 si am vazut ca exista doua serii pentru registru de casa in RON: 14-4-7A si 14-4-7A/bA. Tot in acest ordin am vazut scriind ca trebuie tinute doua registre de casa.
Va rog ajutati-ma la urmatoarele nedumeriri:
1. Care registru de casa trebuie sa cumpar: 14-4-7A sau 14-4-7A/bA?
2. Am citit ca se completeaza in fiecare zi, iar restul paginii necompletate se taie. Daca intr-o zi nu am incasari, este nevoie sa tai cate o pagina goala cu totul?
3. Am vazut pe internet zicandu-se ca de fapt pentru un ONG nu se tin doua registre de casa. Este adevarat acest lucru?
4. La banca mi s-a spus ca primesc extrase de cont la sfarsitul fiecarei luni gratuit. Este nevoie si de un registru de banca pentru inregistrarea separata a operatiunilor sau sunt suficiente extrasele de cont?

Va multumesc frumos anticipat pentru citirea mesajului!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:27, 17 Octombrie 2014
Completati numai registrul de casa in RON: 14-4-7A.
Completati doar atunci cand e cazul, adica in zilele cand ati avut incasari/plati fara sa lasati pagini libere pentru zilele cand nu ati avut operatiuni.
E de ajuns extrasele de cont. Daca vor fi foarte putine operatiuni facute prin cont (si in general pe ong), puteti sa solicitati extrasul de cont la trimestru si balanta contabila s-o faceti tot la trimestru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte contabile pfa sorinnell sorinnell buna, mi-am deschis si eu un magazin mixt pe PFA neplatitor de TVA. Ati putea sa ma luminati si pe mine un pic? Am intrebat ce acte de evidenta contabila ... (vezi toată discuția)
Completare registru casa geoeric geoeric Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu completarea registrului de casa la un service auto... a) la incasari trec valoarea de pe z ( piese auto si manopera) ... (vezi toată discuția)
Registru de casa Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! As dori sa stiu daca este bine si legal ca registru de casa sa fie completat intr-un exemplar clasic si unul sa fie listat din programul de ... (vezi toată discuția)