avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Constituire parte civila in cursul urmaririi penale ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Constituire parte civila in cursul urmaririi penale urmate de clasarea cauzei

Daca m-am constituit parte civila in cursul urmaririi penale iar prin Ordonanta parchetului s-a dispus clasarea cauzei, cum pot sa recuperez prejudiciul care mi-a fost cauzat din moment ce procesul penal practic nu mai exista? Exista vreun text legal care sa reglementeze aceasta situatie? Va multumesc anticipat.
Va indreptati spre instanta civila.
Prejudiciul s-a produs pana in anul 2008, o actiune civila e prescrisa. exista vreun text legal care sa se refere la aceasta situatie?
In opinia mea, prescripţia a fost întreruptă potrivit art. 2.537 pct. 3 C.civ., întrerupere care operează până la comunicarea ordonanţei de clasare conf.art.2541 alin.6 C.civ.

Cititi si:
Decizia nr.1827 din 11 iunie 2014 I.C.C.J. Secția I civilă,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acţiunea civilă a părţii vătămate nesoluţionată în procesul penal oanaportar oanaportar Bună dimineaţa ! Vă rog frumos să mă ajutaţi cu nişte răspunsuri la următorul caz: Dacă într-un proces penal în care inculpatul a fost ... (vezi toată discuția)
Actiune civila titi5 titi5 buna ziua În urma unei plingeri penale parchetul a dat clasarea cauzei prin prescrierea raspunderi penale conf.art.16 lit f , nu face nici o referire la ... (vezi toată discuția)
Suspendarea prescriptiei extintive emil6702 emil6702 Buna ziua. Procesul pe cale de Ordonanta Presedintiala suspenda prescriptia extintiva? Va multumesc. (vezi toată discuția)