avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce act imi trebuie pentru a putea pleca in straintate ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce act imi trebuie pentru a putea pleca in straintate (fiind minora) procura sau declaratie de consimtamant?

Buna ziua. Vreau sa plec in strainatate neinsotita de parintii mei ,cu avionul. Astazi am fost la un birou notarial si mi s-a spus ca nu imi trebuie procura pt plecare ci o declaratie de consimtamant in care va fi scris ca insotitor firma de transport cu care voi pleca si persoana la care voi locui pe durata plecarii.Dar apoi mi-a spus o doamna ca baiatul sau a avut o declaratie de consimntamant si nu a putut pleca cu aceasta . de aceea as dori sa stiu daca este necesara procura sau o astfel de declaratie. Si inca ceva, am gasit pe internet ca imi trebuie acest document in 2 exemplare ,si trebuie sa fie autentificate in tara de notarul public, iar in strainatate de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei ori, daca au fost date in fata autoritatilor straine, sa indeplineasca conditiile de supralegalizare prevazute de lege sau sa aiba aplicata apostila conform Conventiei cu privire la suprimarea cerintei supralegalizarii actelor oficiale straine.Un exemplar al declaratiei se pastreaza de catre insotitor, iar al doilea exemplar insoteste pasaportul minorului. Deci eu trebuie sa fac acest document in 2 exemplare sau il fac intr-un singur exemplar si o copie.iar cat despre misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei ce trebuie sa fac? Va rog trebuie sa stiu urgent
Cel mai recent răspuns: iulia1303 , utilizator 16:44, 20 Octombrie 2014
Va trebuie declaratie consimtatmant sau acord de la parintii dvs. Biroul notarial la care ati fost v a informat f bine. Daca dvs plecati din Romania , parintii o dau in Romania, nu aveti treaba cu Consulatele sau notar din alte tari daca parintii dvs sunt in Romania.
Mergeti la notar cu incredere.
multumesc frumos. dar in legatura cu cele 2 exemplare cum trebuie sa procedez.trebuie facute doua declaratii sau doar una singura si dupa aceasta apoi o copie?
Notarul va da oricum doua exemplare. Nu trebuie sa cereti dvs . si cele doua exemplare va trebuiesc.
Va multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura apostilata sau nu? cristinamaria22 cristinamaria22 Buna ziua, I-am facut sotului meu o procura la un notar de aici din Spania conform careia ii permit sa ii faca pasaportul fetitei noastre minore si sa ... (vezi toată discuția)
Imuternicirea tatalui jamalexa jamalexa buna ziua....as dori si eu sa stiu daca imputernicirea tatalui pentru copil care este in Romania pentru plecare la tatal in Spania trebuie sa fie originala ... (vezi toată discuția)
Deplasare minor in strainatate beef72 beef72 Daca un minor cu cetatenie dupla (roman si maghiar) si cu domiciliul in Romania se deplaseaza in Ungaria cu insotitor (competitie) , cu pasaport unguresc are ... (vezi toată discuția)