avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de transport - neplata pretului, consecinte
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de transport - neplata pretului, consecinte

Buna seara
Va rog sa imi raspunde-ti la o intrebare
Am o datorie catre o firma de transport care mi-a livrat un camion de marfa in Belgia. Din pacate am luat teapa si nu pot platii contravaloarea facturii pentru transport. Firma de transport ma ameninta ca face plangere penala impotriva mea ca persoana fizica. Este posibil?
Va multumesc
Nici eu nu am zis ca este inselaciune (n-am de unde sa stiu, din ce scrieti vds. nu pare).
Am zis doar ca va poate face plangere (si am subliniat ca nu ar avea sanse prea mari plangerea, dar se poate face - exista o varianta de inselaciune prin inducerea in eroare in vederea incheirii unei conventii, prin prezentarea falsa a faptului ca aveti fonduri sa achitati tarnsportul / marfa etc. atunci cand stiti clar ca nu aveti. pe asta am vazut cele mai multe plangeri penale legate de activitatea comerciala / profesionala.)
separatistul

daca exista documente mai sus enumerate de mine....atunci transportatorul , poate sa ajunga si la executare , nu se va oprii doar la plangere.ndaca lipseste CMR-ul semnat de ambele parti...iar ramane in coada de peste toata actiunea

lucyboy a scris:

nu avem contract de transport. Exista CMR-ul. S-a trecut la executare dar nu sunt bunuri executabile. Totusi nu e inselaciune zic eu. E o activitate intre doua persoane juridice

sincer , imi pare rau , dar se pare ca am intuit bine situatia care urma sa se intample.
de-a lungul carierei mele de caraus , apoi transportator , apoi intermediar ....am asimilat muuuuulta experienta .
totul se limiteaza la o simpla intrebare : "Plata ?!! Pe cand sa o astept ?"
niciodata nu lucrez cu cineva din prima , cu plata la "n" zile . iar daca cumva ma constrnge situatia , imi iau masuri drastice de a evita lungile asteptari.
am castigat cateva procese , doar din cauza unei semnaturi , stampile...puse pe documente care atesta faptul ca nu mint, si cer ce-mi apartine.
inselaciunea are alta culoare , daca ati fi avut de gand sa faceti asta , sigur ati fi facut-o cu cap...si putea semna orice trecator de pe strada CMR-ul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cmr-ul este obligatoriu pentru transportul de marfa intre tarile ue misstral misstral Daca trimit o marfa din Romania in Italia , avand ca document insotitor un aviz ,mai am nevoie si de CMR? Cum pot face dovada efectuarii transportului daca ... (vezi toată discuția)
Asigurare cmr onilogi onilogi Buna ziua! In urma cu 2 ani am avut un accident rutier cu un ansamblu cap tractor+ semiremorca incarcata cu marfa din Italia cu destinatie Vatra Dornei, ... (vezi toată discuția)
Asigurare cmr seby1 seby1 Am si eu o dilema. Voi numi cu litere \"participantii\" dilemei: A- expeditor marfa B- casa de expeditii C- transportator D- destinatar marfa Daca A ... (vezi toată discuția)