im82 a scris:
tarkan a scris:
@im82, tocmai v-am explicat mai sus ca in ziua de lucru(deci pana la terminarea programului) se pot face achitari si din incasari. Tocmai pentru fluidizare, pentru protectie, pentru a nu se mai imprumuta de la banca, sume purtatoare de dobanzi. Respectiva banca de care a stiut toata lumea ca este a postei, nu mai este de mult timp.
Chiar dvs. spuneți că procedează astfel pentru a nu face împrumuturi de la bancă! De ce s-ar face asta dacă banii au fost virați deja de la Casă?!
Va raspund cu acelasi respect, nici eu nu sunt de acord cu anumite poticniri de acolo, dar daca dadeati citatul in care explicam faptul ca nu au voie in oficiul postal sa posede mai multi bani, era mai bine, nu sa imi luati din context doar ce ati dorit. Cititi tot textul, poate nu reusesc eu acum sa mai fac si contabilitate si mangement si chiar marketing la varsta mea, dar chiar va explicasem cum se face decontul ZİLNİC, la final de program (ca la orice boutique de exemplu) si nu scriati ca "Operarea acestor activități este procesată, probabil, la interval de ceva zile de la efectuarea activității. "
Ca sa va raspund la intrebarea citata (si sper din tot sufletul sa nu mai rastalmaciti ce va raspund):
Ca nu ar face imprumut la banca. Ba da. Dar nu pentru suma totala pe luna! Nu este normal sa detii atata banet si nici legal la dispozitia hotilor.
Casa de Pensii vireaza per-total in contul desemnat pentru toate pensiile din tara. Apoi, oficiul postal isi face "socotelile" cat poate cara amaratul ala si distribuie pe zile.
Ori, daca un angajat are si de incasat bani in aceeasi zi (care depaseste ziua normala de lucru d eopt ore, dar intram in altceva), deci,
avand atributii de incasari si plati, este normal sa isi "amestece" banii in geanta pe parcurs. Dumnezeule, are doar o geanta, care depaseste greutatea normala admisa , in care pe langa bani mai are si corespondenta de toate neamurile, si facturi de incasat, si un carut plin de pliante de distribuit la cutiile postale din casa in casa.
Nu stiu daca un pensionar s-ar supara pe factorul postal ca atunci cand vine sa ii aduca pensia ii incaseaza si factura de utilitati, ajutandu-l astfel sa nu se mai duca la cozi sa isi piarda timpul (ca tot spuneati de timpul pensionarului).
Ca sa ma fac inteleasa va pun o intrebare sa reflectati si apoi ma retrag:
"Aveti un magazin mai mic. Nu are voie angajatul care face si incasari si plati sa puna banii in sertar pana cand ii faceti la terminarea programului gestiunea si asigurati banii? Sau trebuie sa ii imprastie prin toate sertarele din magazin, iar seara sa va chinuiti?"
Nu, nu fac parte din sistem, dar este logic.
Cu respect. :)