avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Cum vand calculatorul personal, firmei mele?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Cum vand calculatorul personal, firmei mele?

Vreau sa stiu daca pot vinde calculatorul personal si mobilierul de birou cumparat ca persoana fizica de cativa ani, firmei mele?

Odata am citit ca nu este recomandat sa faci tranzactii intre tine ca persoana fizica si firma ta.

Daca se poate, ce pret pun? Nu vreau sa am probleme mai tarziu la un eventual control :)
Cel mai recent răspuns: Alexandru Palaghia , Contabil 10:33, 27 Noiembrie 2014
Se poate prin contract.

Nu este recomandat pentru ca este vorba de persoane afiliate si ar trebui avut in vedere prevederile legate de dosarul preturilor de transfer.

In plus PF ar avea venituri care ar trebui taxate :D
ART. 42 Venituri neimpozabile

În înţelesul impozitului pe venit, următoarele venituri nu sunt impozabile:

g) veniturile primite ca urmare a transferului dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile şi mobile din patrimoniul personal, altele decât câştigurile din transferul titlurilor de valoare, precum şi altele decât cele definite la cap. VIII^1. Sunt considerate bunuri mobile la momentul înstrăinării şi bunurile valorificate prin centrele de colectare, în vederea dezmembrării, care fac obiectul Programelor naţionale finanţate din bugetul de stat sau din alte fonduri publice;


Multumesc pentru rectificare
Ca sa nu aveti probleme puteti cere 2 3 oferte ca sa demonstrati valoarea bunului.( in caz ca este mare valoarea de cumparare).
Pentru achizitiile de bunuri de la persoane fizice, legislatia prevede intocmirea broderoului de achizitie si a dispozitiei de plata (a se vedea OMFP 3512/2008). Se poate incheia (pe langa cele doua acte anterior mentionate) si un contract de vanzare-cumparare (oricum fiscul se bucura sa vada multa hartogaraie). Intr-adevar, pt. a nu fi probleme cu stabilirea pretului real (adica de piata) al tranzactiei, puteti atasa si cateva oferte pt. produse similare cu ale dvs.
Atat timp cat vanzatorul este o persoana fizica iar venitul realizat din aceasta tranzactie este neimpozabil, nu cred va pune cineva problema preturilor de transfer.
Inca o data, important este ca preturile de vanzare sa reflecte realitatea (ce se pobeaza cu cele cateva oferte mentionate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garage sale anaene anaene Buna ziua, as dori sa stiu ce fel de autorizatii imi trebuie ca sa pot face un garage sales? daca e nevoie neaparat sa am o firma pentru acest lucru. Pot ... (vezi toată discuția)
Asociatiile non profit FloreaElena FloreaElena Asociatia non profit care desfasoara o activitate de protectie a animalelor, are voie sa cumpere un animal ( cal) si sa incheie un contract de Vanzare - ... (vezi toată discuția)
Achizitie de la o pers.fizica, pe bordoreu achizitie id_alyna id_alyna Buna ziua! Vreau sa achizitionez pe societate niste bunuri ( care pt mine sunt obiecte de inventar) de la o persoana fizica care declara ca sunt bunuri ... (vezi toată discuția)