avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Abonat companie telefonie mobila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Abonat companie telefonie mobila

Buna ziua!
Sunt abonatul unei companii de telefonie.In urma cu vreo 3 luni am fost sunat de catre un operator si mi s-a propus daca doresc sa trec pe un alt abonament mai ieftin pentru ca a observat ca media mea de consum era mult mai mica.I-am comunicat acelui operator ca imi parte tentanta oferta insa nu am spus ca sunt de acord si ca o sa ma gandesc la propunerea sa.Chiar de a doua zi mi-a fost prelungit contractul cu 2 ani fara a avea acordul meu nici macar verbal nicidecum scris, totodata am fost instiintat prin email ca mi-a fost schimbat tipul de abonament si prelungit pana in 2016.
Intrebarea mea este: E legal sa prelungesti un contract unei persoane fara acordul prealabil macar verbal daca nu scris? Va multumesc si astept un raspuns ce pot eu face sa renunt la aceasta companie.:(
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 21:49, 23 Octombrie 2014
Nu este legal fara acordul persoanei.

Solicitati convorbirea telefonica.
Multumesc mult
Puteti consulta OG 130/2000 privind incheierea contractelor la distanta. Ar fi trebuit sa denuntati contractul din momentul in care v-au informat despre prelungire, ati asteptat cam mult...
Daca nu a existat acord nu a existat nici prelungire de contract. Depinde ce a zis utilizatorul. Contractele acestea de la distanta sunt foarte inselatoare. Eu unul nu le recomand niciodata.

Am avut doua astfel de tipuri de contract ambele cu probleme:
1. Am zis Da, dar ..... iar convorbirea a fost taiata dupa DA. Aviz amatorilor daca aveti vreodata de gand sa incheiati un astfel de contract ... macar spuneti inainte de da: daca si numai daca ........
2. Am pomenit despre o extraoptiune si desi aveam contractul si se auzea extrem de clar operatorul (si numai el ) spunea ca el nu aude asa ceva. Efectiv prosteala pe fata.

Ce a patit utilizatorul este un caz destul de frecvent ... ti se cere acordul de a fi prezentata o oferta si te trezesti ca acel acord este folosit pentru semnarea contractului.
e adevarat ca am asteptat mult insa eu stiam ca imi expira contractul cu ei pe undeva prin februarie 2015 pentru ca in 2013 luasem un telefon pe care l-am comandat eu deci era un contract cu care am fost de acord cu prelungire 24 de luni si deci s-ar fi finalizat in februarie 2015, iar ei m-au sunat in aprilie 2014 propunandu-mi un gen de abonament mai ieftin fara insa a ma instiinta ca de fapt mi se va prelungi si contractul cu 24 de luni.Ca orice om care cauta sa mai restranga din cheltuieli m-am gandit hai sa sun sa vad daca intampin vreo problema in eventualitatea in care vreau sa fac o portare catre alt furnizor de servicii telefonice. Am ramas stupefiat can mi s-a comunicat (telefonic) ca al meu contract expira in aprilie 2016.Daca nu m-as fi gandit sa plec de la ei vreodata habar n-aveam de aceasta prelungire.
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
yodus, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract telefonie mobila modificat telefonic arina24 arina24 Buna dimineata, Am o problema cu furnizorul de telefonie mobila. Mama mea are un abonament de 7 ani la un furnizor (nu cred ca am voie sa ii spun numele). ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract AlexandruBarbu AlexandruBarbu Buna ziua. Am doua abonamente, unul de telefonie mobila, altul de internet. Cel de telefonie mobila a fost recent reinnoit, din greseala, de tatal meu, dar ar ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract romtelecom mariasava mariasava am un contract incheiat cu romtelecom , din vara anului 2012, pe o perioada de 24 luni , acest contract a fost incheiat telefonic , nu am unul si acasa , am ... (vezi toată discuția)