avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort de un cetatean italian...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort de un cetatean italian...

va rog mult sa ma ajutati :(
sunt casatorita de 3 ani cu un cetatean italian. casatoria a avut loc in italia dupa care a fost inscrisa si in romania. acum eu m-am intors in tara si vreau sa divortez de el aici, daca se poate. am mai citit pe ceva site-uri cum ca divortul se face numai in tara unde cei 2 au avut ultimul domiciliu stabil...numai ca n-am inteles cum se stabileste asta pt. ca eu am un act de identitate ital. cu rezidenta in ita. si un act romanesc cu vechiul meu domiciliu..care a ramas neschimbat in CI. ( nu se poate spune ca nu am locuit niciodata impreuna dupa casatorie?)
pe mine ma intereseaza cum as putea face sa divortez cat mai repede si de aici din romania. trebuie sa existe o cale..ce naiba :(((( va rog din suflet sa ma ajutati!!!
Cel mai recent răspuns: rose3003 , utilizator 16:48, 27 Mai 2009
Cf Codului de pr civila cererea de divort este de competenta judecatoriei in circumscriptia careia se afla cel din urma domiciliu comun al sotilor . ati avut un astfel de domiciliu comun ? unde ? in italia ?
daca sotii nu au avut domiciliu comun sau daca nici unui din soti nu mai locuieste in circumscriptia judecatoriei in care se afla cel din urma domiciliu comun , judecatoria competenta este cea in circumscriptia careia isi are domiciliul paratul.
daca paratul nu are domiciliul in tara este competenta judecatoria in circumscriptia careia isi are domiciliul reclamantul.

sper ca v-am raspuns la intrebare
ultimul domiciliu comun a fost in italia dar daca l-as convinge sa vina sa isi faca rezidenta in romania dupa aia se poate intenta divort din romania? uffff...trebuie sa existe o cale...sunt cetatean roman :( nu pot sa merg in ita. pt. divort...Doamne..ce ma fac?!!!
nu m-ati inteles. intrebarea mea este daca ati avut un domiciliu comun in italia sau un tara ? chiar daca ati avut dar dvs nu mai locuitiacolo ci v-ati intors in tara , sotul locuieste inca la acel domiciliu ?

exista posibilitatea ca in cazul in care paratul nu are domiciliul in tara sa fie competenta judecatoria in circumscriptia careia isi are domiciliul reclamanta .
da, acum am vazut ca mi-ati raspuns . deci ultimul domiciliu comun este in italia .

dar revin cu intrebarea : sotul locuieste inca la acea adresa ? la ultimul dvs domiciliu comun ?/ daca nu locuieste acolo ci s-a mutat o alta adresa , chiar daca in italia , puteti introduce cererea si in romania .
la judecatoria in circumscriptia careia aveti domiciliul dvs
el locuieste inca la ultimul domicilui comun din italia. un singur lucru nu prea inteleg...eu am in ita. un act de identitate ital. cu domiciliul in comun cu sotul dar in romania am un alt act de identitate cu domiciliul meu vechi pe care il aveam inainte..adica la adresa parintilor mei. deci fara actul italian de identitate nu cred ca se poate dovedi ca eu am locuit vreodata acolo...sau se poate?? daca nu se poate atunci e ca si cum nu am avut niciodata domiciliu comun. gresesc??
va multumesc din suflet pt. raspunsuri :(

Alte discuții în legătură

Divortul marius barbu marius barbu locuiesc actualmente in italia.sunt casatorit de 4 ani si jumatate dar in urma cu aproximativ o luna sotia ma parasit .in aceasta perioada sa intors de 2 ori ... (vezi toată discuția)
Casatorie italia divort in romania ContSters253612 ContSters253612 Casatorie efectuata in Italia , minor rezultat din casatorie , fara domiciliul al cetateanului italian in Ro. Casatoria inregistrata in Romania cu rezidenta in ... (vezi toată discuția)
Divort diana_zmfr diana_zmfr buna seara! am o intrebare cu privire la divortul parintilor mei. s-au casatorit in craiova, au avut ultimul domiciliu comun tot in craiova, dar acum tata este ... (vezi toată discuția)