avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sancţiune pentru uzura cauciucurilor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sancţiune pentru uzura cauciucurilor

Salve! Am o întrebare: am fost oprit vara aceasta de către un echipaj de la poliţia rurală şi au vrut să-mi dea amendă pt.un presupus bec ce nu funcţiona la maşină. Întrucât am refuzat propunerea lor, mi-au reţinut talonul maşinii şi mi-au dat amendă 340 lei pt.uzura anvelopelor faţă peste limita admisă. Aveau dreptul să facă asta? Adică erau abilitaţi legal pt.asta?
Cel mai recent răspuns: CountPorcula1987 , utilizator 20:54, 21 Octombrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Mulţam', dar în speţa mea nu e vb. de cauciucuri all-seasons, ci de o amendă pt.uzură, dată de un echipaj (de fapt. de un poliţist) RURAL, pt. că n-am vrut să acept să-mi dea 70 lei amendă pt.un bec, motivată fiind acea amendă pt.bec prin "să avem şi noi activitate; să fie bine şi pt.noi, şi pt. dvs". Eu, refuzând aşa ceva, m-am ales cu talon reţinut, şi amendă 340 ron. Avea dreptul poliţia RURALĂ să facă asta?
BODEALEX ati inteles gresit, nu a primit amenda pentru ca nu avea cauciucuri de iarna ci pentru ca ar fi avut cauciucurile prea uzate.

Da politia poate constata si sanctiona uzura peste masura a anvelopelor unui autoturism, poate constata abateri rutiere. Nu ati specificat daca chiar va erau uzate anvelopele sau au inventat ei. Daca intr-adevar erau foarte uzate atunci nu aveti ce face. Daca a fost o inventie atunci faceti plangere impotriva politistilor respectivi pentru abuz in serviciu. Sa aveti cativa martori care sa sustina cele spuse de dvs. (eventual de la sosire si plecare). Din cate stiu in cazul retinerii talonului din motive tehnice masina nu mai poate fi dusa pe roti la destinatie (sau acasa) ci doar pe trailer precum si talonul se recupereaza doar in urma unei inspectii la RAR (nu mai stiu exact legea srry daca gresesc). V-au facut poze la anvelope in care sa ateste cele spuse de ei? Daca au facut si poze care confirma PV si intr-adevar circulati cu cauciucurile super uzate nici macar nu va pierdeti timpul sa mai depuneti contestatie,... platiti amenda (sau daca bine am citit e la trecut deci cel mai probabil ati platit-o) mergeti recuperati-va talonul.

P.S. Daca au dreptate schimbati-va cauciucurile prezinta un risc inutil atat pt dvs cat si pentru ceilalti participanti la trafic. Patru cauciucuri second in stare buna nu valoreaz nici 300 ron,... si va tin cam 2 ani (20000 km)
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
CountPorcula1987, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anvelope de iarna obligatorii de la 01.11.2011 mariusicatrasca mariusicatrasca Vreau sa stiu daca incepand cu data de 01 .11. 2011,circuland pe drumurile pe care nu este ;polei sau zapada avand cauciucuri de vara intru sub incidenta ... (vezi toată discuția)
Anvelope uzate gheorghe adrian gheorghe adrian buna ziua. in data de 07.09.2013 in jurul orei 01-30 am fost oprit de catre un echipaj al politiei rutiere pe A2. mentionez ca lucrez ca sofer ... (vezi toată discuția)
Cauciucuri uzate vomirco vomirco am luat azi o amenda de 500 roni pentru cauciucuri uzate si retinut talonul.Cauciucurile nu au fost masurate(adincimea),fara poze,doar o constatare vizuala.La ... (vezi toată discuția)