avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suplimentare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suplimentare mostenire

Buna ziua,

In 1998 a decedat tatal meu si am facut succesiunea dupa dansul (eu si fratele meu am renuntat in favoarea mamei) pentru tot ce avea in localitatea de domiciliu (am fost notificati de catre notar cand sa facem succesiunea) uitand complect de terenurile pe care le avea in judetul alaturat (am crezut ca vom fi notificati de notar din acel judet).
Mama ma rugat sa rezolvam si cu acele terenuri si am aflat ca trebuie sa facem suplimentare la succesiune la acelasi notar.
Numai ca am urmatoarea problema: sunt cateva bucati de teren pe care avem acte de vanzare-cumparare si o parte din terenuri sunt prin hotarare judecatoreasca de partaj dupa bunica din partea tatalui.
In aceasta hotatrare judecatoreasca i-a fost atribuit tatalui meu o suprafata X ha (din suprafata de 1 ha cat avea bunica) in actiuni la societatea Z (un fost IAS care ulterior a fost privatizat) -societate care nu mai este. In 2001 a fost emis Titlu de proprietate pe numele bunicii pe tot hectarul. Intreaga suprafata este impartita intre 7 mostenitori (la toti este trecut pe hotarare suprafata X ha in actiuni la societatea Z). Mostenitori dupa bunica sunt 9 numai ca la partaj s-au inteles intre ei cum sa imparta mostenirea.
Cand am fost la notar sa vad ce acte imi trebuie sa fac suplimantarea mi-a spus ca am pierdut suprafata X (daca societatea a dat faliment) desi i-am spus ca am titlul de proprietate.
Sa inteleg ca toti cei 7 mostenitori ai terenului nu mai putem face nimic pentru a fi trecut pe numele nostru? Sau trebuie sa mearga mama impreuna cu ceilalti 6 mostenitori impreuna cu hotararea (care este facutat definitiva), titlul de proprietate si certificatul de mostenitor dupa bunica, la notarul unde s-a facut succesiunea dupa bunica pentru a face modificarea din actiuni in ha?

Alte discuții în legătură

Vanzare pamant - certificat de mostenitor Ionelll321 Ionelll321 Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie: strabunicul meu (tatal bunicului meu) a avut un titlu de proprietate pe o suprafata totala de 3 hectare, dupa ... (vezi toată discuția)
Drept civil- mostenire samyta samyta Buna ziua! Am si eu o situatie fara raspuns.Avem un titlu de proprietate pe numele a trei frati.Acesti trei frati au decedat.Copii lor ar vrea sa isi imparta ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate, succesiune Olguta_Serbanescu Olguta_Serbanescu Bunicul meu a avut doua fiice din prima casatorie, bunica mea decedand cand ele erau foarte mici. S-a recasatorit cu o femeie care avea o fata dintr-o ... (vezi toată discuția)