avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Exercitiul financiar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Exercitiul financiar

Buna-ziua
SRL infiintata in 2007, si-a inceput activitatea in 01.05.2008. Pentru depunerea situatiillor financiare pentru anul 2008, exercitiul financiar pentru respectiva societate este de la 01.05.2008-31.12.2008.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioana Constantin , Contabil 21:57, 27 Mai 2009
Legea contabilitatii nr. 82/1991
Art. 35. - (1) Termenele pentru întocmirea situaţiilor financiare anuale sunt următoarele:
a) pentru societăţile comerciale, societăţile/companiile naţionale, regiile autonome, institutele naţionale de cercetare-dezvoltare, 150 de zile de la încheierea exerciţiului financiar;
b) pentru celelalte persoane prevăzute la art. 1, 120 de zile de la încheierea exerciţiului financiar.
(11) Termenele pentru depunerea situaţiilor financiare anuale la unităţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor sunt:
a) 150 de zile de la încheierea exerciţiului financiar, pentru persoanele prevăzute la alin. (1) lit. a), cu excepţia societăţilor comerciale;
b) 120 de zile de la încheierea exerciţiului financiar, pentru persoanele prevăzute la alin. (1) lit. b).
(12) Persoanele care de la constituire nu au desfăşurat activitate, cu excepţia societăţilor comerciale, precum şi cele aflate în lichidare, potrivit legii, vor depune o declaraţie în acest sens, în termen de 60 de zile de la încheierea exerciţiului financiar, la unităţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor.



Va multumesc, dar nu mi-ati rasspuns la intrebare
Societate infintata in anul 2007 , ati depus declaratia de inactivitate ,ati inceput activitatea din 01.05.2008 , anul fiscal este 01.01.2008-31.12.2008 (societatea este inregistrata din 2007 doar ca nu a avut activitate)

Codul fiscal

(1) Anul fiscal este anul calendaristic.
(2) Când un contribuabil se înfiinţează sau încetează să mai existe în cursul unui an fiscal, perioada impozabilă este perioada din anul calendaristic pentru care contribuabilul a existat. Norme metodologice
Art. 16
9. În cazul înfiinţării unui contribuabil într-un an fiscal perioada impozabilă începe:
a) de la data înregistrării acestuia la registrul comerţului, dacă are această obligaţie;

b) de la data înregistrării în registrul ţinut de instanţele judecătoreşti competente, dacă are această obligaţie;
c) de la data încheierii sau, după caz, a punerii în aplicare a contractelor de asociere, în cazul asocierilor care nu dau naştere unei noi persoane juridice.
10. Perioada impozabilă se încheie, în cazul divizărilor sau fuziunilor care au ca efect juridic încetarea existenţei persoanelor juridice supuse acestor operaţiuni, la următoarele date:
a) în cazul constituirii uneia sau mai multor societăţi noi, la data înregistrării în registrul comerţului a noii societăţi sau a ultimei dintre ele;
b) în celelalte cazuri, la data înscrierii în registrul comerţului a menţiunii privind majorarea capitalului social al societăţii absorbante.
În cazul lichidării unui contribuabil într-un an fiscal, perioada impozabilă încetează o dată cu data radierii din registrul unde a fost înregistrată înfiinţarea acestuia.

nu a specificat daca a depus sau nu declaratia de inactivitate a firmei , de aceea am considerat ca anul fiscal este cel calendaristic
mai aveti cateva zile sa depuneti bilantul pentru anul 2008 (sf.lunii mai 2009)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate firma administratia financiara octavian_adrian octavian_adrian Impozit forfetar nu se plateste incepind cu data mentionata in Incheierea judecatorului delegat, totusi nu pot face cerere pentru regim derogatoriu la ... (vezi toată discuția)
Impozitul forfetar lidia31 lidia31 daca am suspendat firma incepand cu data de 20 mai (data deciziei judecatorului) trebuie sa mai platesc impozitul forfetar? daca da , cum se calculeaza efectiv ... (vezi toată discuția)
Termen bilant rodia rodia S-a modificat termenul de depunere a bilantului pt.2009? Nu este de 150 zile de la incheierea ex.fin.(pt.un SRL).? Am auzit niste zvonuri cum ca s-ar fi ... (vezi toată discuția)