Sunt citat ca martor la un proces care o sa fie pe 3.11.14,dar din pacate nu pot sa ma prezint deoarece sunt plecat din tara.As dori sa trimit o scrisoare la judecatorie si as avea nevoie de o cerere tip prin care sa ma scuz ca nu pot ajunge,am facut rost si de o "hartie" de la angajator,prin care spune ca am un loc de munca full time.
Nu este un formular anume. O adresati instantei care judeca respectiva cauza, indicati datele dumneavoastra din CI, calitaea pe care o aveti in dosar, si invederati faptul ca sunteti in imposbilitae de a va prezenta la data la care ati fost citat, avin in vedere faptul ca sunteti lecat din tara, lucrind in alta tara. Drept dovada, atasati respectivul inscris din care rezulta cele sustiute. Va semnati si o trimiteti la instanta.
Catre,
Instanta
Dosar nr…
Domnule Presedinte,
Subsemnatul….. cu domiciliul in…., posesor al CI seria…nr… CNP…, citat in dosarul indicat mai sus, in calitate de martor, arat faptul ca la data la care sunt invitat sa ma prezint, sunt in imposibilitate de a ma prezenta in fata domniilor voastre, datorita detasarii mele in …(sau cum ati ajuns dvs acolo)…
Depun dovada celor sustinute, respectiv….(ce aveti),din care rezulta…
Data Semnatura
In aceasi situatie sunt si eu si daca de la serviciu refuza sa imi elibereze o copie dupa planificare sau adeverinta deoarece eu am fost agent constatator iar in decursul anului m-am transferat si m-am mutat in alta localitate trezindu-ma cu o citattie ca martor intr-un dosar penal respectiv conducere sub influenta alcoolului