avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil

in perioada de concediu pentru cresterea copilului pana la doi ani parintele mai poate beneficia de alte venituri,respectiv dividende cuvenite
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:37, 24 Octombrie 2014
Potrivit art.16 alin.(3) din OUG 111/2010 : Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
a) primeşte diverse sume în baza legii, a contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu;
b) primeşte indemnizaţii în calitate de consilier local sau judeţean, indiferent de nivelul acestora;
c) realizează venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, de maximum 6 ISR într-un an calendaristic.

Prin urmare, odata cu intrarea in vigoare a acestui text de lege (27.09.2014) , se permite cumulul indemnizatiei pentru CCC cu venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, de maximum 6 ISR într-un an calendaristic (3000 lei/an).

Primirea de dividende nu afecta / afecteaza plata indemnizatiei pentru CCC.
Suma primita ca dividende nu intra in cei 3.000 lei anual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil holira holira daca beneficiez de indemnizatie crestere copil, pot beneficia de alte venituri suplimentare conform conventiei civile SC ORIFLAME? Am avut Pf , iar acesta l am ... (vezi toată discuția)
Poti avea venituri in concediu crestere copil? Mariaromania Mariaromania Este adevarat ca acum poti avea venituri in timpul concediului crestere copil? Orice fel de venituri in limita a 3000lei/an? (vezi toată discuția)
Pot sa am pfa functionala in perioada in care sunt in concediu de crestere a copilului? loredana.s loredana.s Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca in perioada in care sunt in concediu de crestere a copilului pot sa imi fac un PFA pe care sa pot incepe sa lucrez, ... (vezi toată discuția)