avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neaprobare imobil in garantie de catre banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neaprobare imobil in garantie de catre banca

Doresc sa achizitionez un imobil prin credit imobiliar, cu ipoteca pe respectivul imobil. Casa este in curte comuna cu alte 2 case pe terenul proprietate a primariei. Am aprobarea financiara pentru credit data de catre banca, dar in momentul cand am dus actele imobilului au invocat ca nu este acceptat imobilul in garantie pentru ca nu se specifica in acte terenul care il detine ca si cale de acces. Actualul proprietar are contract de inchiriere cu Primaria pe 30 m in care se specifica ca este si cale de acces valabil pana in 2015, contractele facandu-se pe o perioada de 3 ani cu reinnoire la fiecare termen. In contract se specifica ca l-a schimbarea proprietarului, noul proprietar are aceleasi drepturi.
Solicitand de la banca un raspuns scris de refuz, mi s-a comunicat ca trebuie sa depun o cerere la care mi se va raspunde in termen de 30 de zile si sa platesc o taxa de 90 lei.
Este legal ceea ce solicita, nu este dreptul meu avnd in vedere ca eu am depus actele sa mi se ofere si un raspuns scris, o motivare ca nu se aproba acest imobil si motivele aferente.
Exista specificat in legislatie obligativitatea bancii de a raspunde, daca se poate sa precizati si legea, respectiv articolul la care sa fac referire.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Renta viagera? euramonel euramonel Buna ziua, Zilele trecute am avut o cerere din partea mamei de a merge impreuna la un notar pentru a-i face o renta viagera, cu privire la posibilitatea ei de ... (vezi toată discuția)
Ececutare silita Marius Contantin Marius Contantin Buna ziua! Am si eu nevoie de toata amabilitatea dvs pentru a obtine niste raspunsuri in urmatoarea situatie: In 2007 am accesat un credit de nevoi personale ... (vezi toată discuția)
Ipoteca pe casa obtinuta prin accesiune imobiliara artificiala Ipotec Ipotec Buna ziua, Dorim sa cumparam o casa si teren. Pentru teren proprietarul are un contract de vanzare-cumparare cu parintii sai. Pentru casa, a dobandit-o in ... (vezi toată discuția)