avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasire de domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasire de domiciliu

Am 30 de ani,sunt casatorita de 5 ani si am un baietel de 2 ani.Vreau sa ma despart de sotul meu dar deocamdata nu pot sa introduc actiunea de divort.Daca plec de la domiciliul actual impreuna cu copilul si ma mut la parintii mei se poate trece ca parasire de domiciliu?Tin sa mentionez ca acum stam impreuna cu socrii mei intr-un aprtament de 2 camere.Nu as vrea sa ca in cazul unui divort sa am probleme cum ca am parasit domiciliu.Va multumesc.
Daca traiul in comun cu sotul nu mai este posibil....bineinteles ca va puteti muta la parintii dumneavoastra. Iar parasirea domiciliului nu va poate creea probleme. Doar sotul poate sa folosessca acest lucru ca si motiv de divort.
Dar de ce nu intentati si actiunea de divort? Sperati intr-o remediere a problemelor ivite?
intr-adevar am foarte mari probleme cu sotul dar motivele ce ma impiedica sa incep procedurile divort sunt de natura financiara mai ales ca daca imi doresc custodia copilului trebuie sa ma mut cu chirie .in momentul de fata eu sunt in perioada de somaj asa nu-mi pot permite.am sa stau la parintii mei dar in caz de divort sotul poate sa castige custodia pe baza acestui motiv?la parintii mei avem 2 camere dar am fi 6 persoane pe cand el daca sta la ai lui ar fi 4 persoane.el nu este un tata bun este un jucator inrait de jocuri de noroc,nu stiu daca asta ar conta.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2009
sweet_30, utilizator
Este adevarat ca daca parasiti domiciliul conjugal, sotul poate folosi acest lucru impotriva dvs., sub rezerva ca dvs. puteti aduce dovezi in sensul ca o convietuire normala devenise imposibila, ca ati fost intr-un fel silita sa procedati asa, pentru a va proteja si a-l proteja si pe copil. Aspectul cu jocurile de noroc pate fi folosit impotriva sotului , alaturi de alte dovezi, daca prin acest lucru sotul dvs. nu a contribuit financiar la cheltuielile familiei, la asigurarea celor necesare pentru copil, etc. In ce priveste custodia copilului, avind in vedere virsta mica a acestuia o puteti obtine, daca se dovedeste ca tatal ar putea avea o influenta negativa asupra cresterii si educarii copilului. Pentru a lua decizii adecvate poate ar fi util sa va consultati cu un avocat inainte de a promova divortul.
Daca ai intr'adevar asa mari probleme,probabil ca sunt si certuri scandaloase in familie,ar fi bine , daca esti sigura de ceea ce faci si sa nu te razgandesti, pentru ca pot aparea reprosuri din partea lui mai tarziu, sa te muti de acolo impreuna cu fiul tau.Discuta cu parintii tai, nu cred ca nu te'ar ajuta, doar sunt parinti , si muta'te la ei. Daca deschizi procesul de divort, faptul ca ai plecat nu se considera parasire de domicilu. Pleci pentru ca viata e imposibila langa el si consideri ca micutului ii este mai bine departe de scandalurile provocate, in caz ca sunt. Ai nevoie de cel putin un martor, sau poate doi, care sa confirme faptul ca ,,ai mari probleme cu sotul'' ca nu mai puteti continua acest mariaj.Se va face si o ancheta sociala pentru a se decide cusodia celui mic. Trebuie sa dovediti ca aveti unde sa stati, chiar daca e la parinti sau in chirie si ca aveti un venit din care sa puteti creste copilul.Faptul ca el este ,,un inrait jucator de jocuri de noroc'' va ajuta foarte mult, daca o si puteti dovedi cu martori sau cu fotografii, inregistrari sau orice proba plauzibila. Asta inseamna ca nu va putea creste si educa un copil. Bafta in tot ce ai de gand sa faci. Sa'ti ajute Dumnezeu
sa stiti ca nu nu sunt asa de mari costurile privind procedura divortului . tb sa redactati o cerere de divort al carei model il puteti lua si de pe internet, taxa de timbri de 39 ron si un timbru judiciar de 0,15 ron.
va mai tb certifiaatul de casatorie in original, caertificatul fetei de nastere, copie buletin.

daca dvs credeti ca nu mai exsita sanse de impacare cu sotul dvs , va sfatuiesc ssa interoduceti intai cererea de divort apoi sa parasiti domiciliul . in cazul in care se va folosi de faptul ca ati parasit domiciliul dvs puteti invoca si dovedi prin actiunea de divort ca era imposibila continuarea convietuirii in fapt cu paratul ..
ar fi fost mai bine daca aveati un serviciu, dar daca parintii vin in instanta si spun ca vor sa va sustina financiar in vederea cresterii copilului, ar fi in avantajul dvs .
iar faptul ca sotul are mania jocurilor de noroc este iar in folosul dvs . ( in ceea ce priveste divortul ;))

Alte discuții în legătură

Divorț și custodie copil Szabo edith Szabo edith As dori sa mă informați Cum ar trebui sa procedez pentru a divorța și a obține custodia copilului de un barbat care are grave probleme cu alcoolul. ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie procedat pana la divort? irisa79 irisa79 Va rog am nevoie de un sfat avizat! Cu toate ca am incercat sa-mi salvez casnicia, diferentele dintre mine si sotul meu, precum si problemele aparute, au ... (vezi toată discuția)
Divort haruna haruna Sunt o tanara, mamica unui baietel de 1 an si 3 luni. Din motive gen scandaluri repetate, violente fizice si verbale am decis sa plec impreuna cu baiatul de ... (vezi toată discuția)