avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț și custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț și custodie copil

As dori sa mă informați Cum ar trebui sa procedez pentru a divorța și a obține custodia copilului de un barbat care are grave probleme cu alcoolul. Menționez ca , copilul are 4 ani , apartamentul în care locuim nu este și pe numele meu, dar nu doresc altceva decât sa pot pleca , fara sa fiu acuzata de parasire de domicilu,cu copilul în apartamentul părinților mei sa îmi cresc copilul în liniște . Venitul meu este mai mare ca al lui.
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 14:51, 1 Iulie 2017
Buna seara,
Puteti pleca ORICAND! NU exista parasire de domiciliu conjugal!
Divortati printr-una din cele 3 forme legale adica: la notar (daca este si el deacord) la primarie (daca este si el deacord) sau in instanta indiferent de vointa lui.
Solicitati stabilirea exercitarii autoritatii parintesti de ambii parinti si stabilirea domiciliului minorului la dumneavoastra cu obligarea lui la pensie alimentara.
Nu pot divorta la starea civila ca au copil..
Părăsirea domiciliului conjugal nu se pedepsește! Plecați când considerați ca sunteți pregătită, cu copilul, la părinții dvs apoi introduceți acțiune de divort și custodia minorului.
Asa zisa parasire a domiciliului conjugal este o poveste intrata in folclor,puteti pleca oricand doriti,in motivele din actiunea de divort puteti sa precizati eventual ca ati plecat datorita eventualelor violente fizice,psihice,neintelegeri cu sotul etc.
Custodia, respectiv autoritatea parinteasca exclusiva, o puteti obtine in temeiul L 272/2004:
Se considera motive intemeiate pentru ca instanta sa decida ca autoritatea parinteasca sa se exercite de catre un singur parinte alcoolismul, boala psihica, dependenta de droguri a celuilalt parinte, violenta fata de copil sau fata de celalalt parinte, condamnarile pentru infractiuni de trafic de persoane, trafic de droguri, infractiuni cu privire la viata sexuala, infractiuni de violenta, precum si orice alt motiv legat de riscurile pentru copil, care ar deriva din exercitarea de catre acel parinte a autoritatii parintesti.
Puteti cere insa si un ordin de protectie, si pleaca el, nu dvs.
Prima conditie sa obtineti custodia este sa o cereti . A doua este sa o dovediti: martori, procese verbale ale politie chemata la fata locului, cu ocazia scandalurilor, filmari-inregistrari facute de dvs cu tel mobil, eventual diagnostic/tratament, daca e cazul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Iulie 2017
proastasatului, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare copil dumi_iuliana dumi_iuliana Buna ziua,am 33 de ani sunt casatorita de 14 ani si am o fetita de 8 ani.Sotul meu este intr-o inchisoare din strainatate de un an si nu i s-a pronuntat ... (vezi toată discuția)
Custodie totală flori92 flori92 bună seara! as vrea sa stiu si eu , in ce conditii se poate da custodia totală unui singur parinte!? daca a mai fost pusa aceasta intrebare imi puteti da si ... (vezi toată discuția)
Proces de custodie ... Cri013 Cri013 Bună. Am o întrebare, sper sa ma puteți ajuta. În cazul unui proces de custodie, în urma separării părinților prin divorț, dacă tatal dorește ... (vezi toată discuția)