avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de maternitate

Sotia mea este insarcinata in luna a II-a. Eu am o oferta de munca in Uk.Trebuie sa plecam acolo. Exista vreo posibilitate sa i se acorde indemnizatia de maternitate in timp ce suntem in UK?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:04, 24 Octombrie 2014
OUG nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor
art.12
(1)Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se acordă în situaţia în care solicitantul îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) este cetăţean român, cetăţean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României;

c) locuieşte în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora.

......

art.16
(2) Dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) se suspendă începând cu ziua următoare celei în care:
...
h) în situaţia în care beneficiarul nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 12;
...

Prin urmare, daca pe perioada CCC nu va locui in tara, i se va suspenda plata indemnizatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Voi fi angajata pana la nastere in romania dar voi naste in alta tara europeana. voi beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? Andreeau Andreeau Am contract de munca in Romania pana intru in concediu de maternitate, voi naste in alta tara europeana si vom locui acolo apoi. Ce se intampla cu indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie Ioana177 Ioana177 Buna ziua, Am un fiu nascut pe 18 sep 2012. As dori ca pe perioada concediului de maternitate sa ma mut in Germania. Daca parasesc tara mai beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Depunere acte indemnizatie copil toma_adrian27 toma_adrian27 Actele pentru indemnizatia de crestere copil pot fi depuse de altcineva in afara de parinti? (parintii sunt plecati din tara) (vezi toată discuția)