avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Monografie cheltuieli nedeductibile
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Monografie cheltuieli nedeductibile

In urma unui control de la finante s-a constatat ca nedeductibile fiscal mai multe obiecte de inventar(5880.60, tva 1411.36) care au fost date in consum si un mijloc fix amortizat partial (2821.77, tva 677.22, val.amortizata 78.)Va rog sa ma ajutati cu monografia contabila. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Palaghia , Contabil 17:14, 26 Noiembrie 2014
Pentru obiectele de inventar date in consum s-au stabilit obligatii suplimentare de plata(impozit pe profit si tva)Ca urmare dvs cu obiectele de inventar nu mai faceti nimic va inregistrati in contabilitate doar obligatiile suplimentare stabilite suplimentar(debite si accesorii),acestea reprezenrand cheltuieli nedeductibile
de exemplu
658=441/4423 pentru impozit pe profit/TVA debit suplimentar
658=448 pentru majorari/penalitati
In cazul Mijloacelor fixe in urma controlul fiscal s-a considerat nedeductibil TVA afferent mijlocului fix,Fiscul calculand TVA suplimentar de plata,majorrai si penalittai pe care dvs trebuie sa le inregistrati in contabilitate analog ob inventar,iar cheltuiala cu amortizarea a fost considerate nedeductibila ,fiscul calculand la fel un impozit pe profit suplimentar,majorari si penalitati care se inregistreaza analog ob inventar.
Nu cunosc motivele pentru care fiscul v-a considerat pentru mijlocul fix cheltuiala si TVA nedeductibil.Daca e asa atunci puteti scoate din evidenta mijlocul fix cu valoarea ramasa
%=cont 21....
658
281
In opinia mea, nu are rost sa umblati la respectivele inregistrari, nici cu +, nici cu -. Incercati sa delimitati partea fiscala de cea contabila. Pentru ce ati dedus deja, s-au calculat diferente si accesoriile aferente, pentru viitor (ma refer la cheltuiala cu amortizarea) considerati-o nedeductibila la calculul impozitului pe profit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere danabobo danabobo am urmatoarea situatie: -pierdere contabila si fiscala an 2008 -pierdere contabila an 2009 -profit fiscal an 2009(cheltuieli nedeductibile mai mari decat ... (vezi toată discuția)
Cum ma inregistrez? mmanu mmanu buna ziua am achizitionat un monitor pt calculator valoare cu tva 2023 iar valoare fara tva 1700 lei eu ma gandesc ca este obiect de inventar pentru ca ... (vezi toată discuția)
impozit forfetar trim 2 pt srl suspendat in mai 2010 anamaria80 anamaria80 Buna ziua. Un srl care nu desfasuara activitate a declarat impozit forfetar pentru primul trim 550 lei.In luna mai 2010 isi suspenda activitatea.Ce impozit ... (vezi toată discuția)