avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie unica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie unica

buna seara!asi avea si eu cateva intrebari daca se poate.fratele meu sta in concubinaj cu o persoana de 3 ani si au un copil de 7 luni impreuna.ei nu se inteleg deloc ea minte foarte mult ,umbla doar cu smecherii,nu vede de casa si de copil.intrebarea mea ar fii:daca fratele meu pleaca cu copilul acasa la mama mea ea poate sa il bage la rapire?el vrea acum sa angajeze un avocat si sa ceara custodie unica,se poate?
Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2014
ContSters334794, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters334794 , utilizator 19:01, 28 Octombrie 2014
Depinde de situati concreta de fapt de la momentul introducerii cererii: unde sta, ce conditii sunt, cine ingrijeste EFECTIV copilul, cine-l hraneste, spala, ce cresa/gradinita frecventeaza, care e programul de munca a parintelui, ce timp liber are pentru copil,. daca are venituri etc.

Custodia unica e mai dificil de obtinut si depinde foarte mult de probe si de ce anume face sau nu face parintele acuzat de ceva anume... cum dovediti etc. Eu nu o recomand, exista alte modalitati mai bune si mai usor de obtinut pentru a creste frumos un copil.
Ar trebui contactat insa un avocat sau doi din zona dv. care sa va faca o idee despre ce urmareste o instanta in astfel de procese, sa va redacteze cererea...
Totusi, nu se pot intelege de comun acord sa ia el copilul?
va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de custodie ... Cri013 Cri013 Bună. Am o întrebare, sper sa ma puteți ajuta. În cazul unui proces de custodie, în urma separării părinților prin divorț, dacă tatal dorește ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna cori1972 cori1972 dupa 8 ani de la incredintarea unui minor prin custodie unica , se mai poate cere de catre celalalt parinte custodie comuna? (vezi toată discuția)
Custodia minorului acordata tatalui Dilema2014 Dilema2014 Cum trebuie procedat pt.ca sa se asigure obtinerea custodiei unui minor de catre tata? (vezi toată discuția)