Buna ziua.
Am optat pt Cic un an...am revenit mai devreme la munca, la 8luni.
Am luat suplimentul de 500ron. Ne apropiem de doi ani si ma intereseaza daca mai pot revenii inapoi in CIC pt anul 3 tinand cont ca avem certificat de handicap? Va multumesc anticipat.
1. Puteti solicita reintrarea in CCC pana la varsta de 3 ani.
2. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 9.
(1) In situatia in care, dupa alegerea optiunii de concediu de catre persoana indreptatita, copilul/copiii este/sunt incadrat/incadrati in grad de handicap, dreptul prevazut la art.2 alin.(2) din ordonanta de urgenta se acorda de la data emiterii certificatului de incadrare in grad de handicap, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile de la aceasta data. Daca cererea este depusa dupa termenul mentionat, dreptul se acorda de la data depunerii cererii.
...
3. Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati suspendarea contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC pana la varsta de 3 ani (atasati o copie dupa certificatul de handicap al copilului).
4. Cu o copie dupa decizia de suspendare a CIM si o copie dupa certificatul de handicap al copilului va prezentati la Primarie unde solicitati reluarea in plata a indemnziatiei pentru CCC pana la varsta de 3 ani.