avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua! In urma unui proces intentat fostului sot am obtinut o hotarare judecatecatoreasca definitiva si irevocabila fiind indreptatita sa primesc o suma considerabila de bani. As dori sa stiu cata valabilitate are hotararea si daca existra vreo sansa de a-mi recupera banii daca nu are nimic trecut pe numele lui. Se poate aplica hotararea si intr-o tara a Unuinii Europene avand in vedere ca de cativa ani s-a stabilit in strainatate?
NU mai citati mesajele anterioare, va rog sa va editati mesajul in sensul de a sterge mesajul citat.

Este pe cat de valabil poate fi un act... nu cunosc decat acte valabile si nule, anlate etc., asa incat sa va spoun un grad de valabilitate, juridic, nu se poate.
Daca numai banuiti ca isi va pune banii la adapost, nu cred ca e bine sa actionati in baza unei banuieli.
Va recomand insa sa incepeti, in acest caz, cat mai repede executarea. Daca puteti descoperi urme ale ascunzisurilor, le descoperiti acum, mai degraba mai devreme decat mai tarziu.
Bunurile ascunse pot fi gasite, ca sa spun asa... :D
Termenul in care dvs puteti solicita executarea silita este de 3 ani-termenul general de prescriptie-de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti in cauza. Va veti adresa initial unui executor judecatoresc competent dupa ultimul domiciliu al fostului sot, din tara. Acesta va face demersurile si verificarile necesare, iar daca nu gaseste nimic, va puteti adresa si unui organ asimilat executorului judecatoresc , din cadrul UE.
E 3 ani in principiu, dar daca ea incepe o executare si nu-i gaseste lui nimic, asta intrerupe termenul... si incepe sa curga unul nou...
Adica o fi trei ani, dar depinde, asa cum am aratat, de ceea ce intreprinde creditorul intre timp... si poate dura si 10 ani...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce taxe se achita la executor? Denisa_Maria Denisa_Maria Buna ziua.Va rog mult sa-mi spuneti si mie cat ma costa sa merg la un executor judecatoresc pentru a pune in executare o hotarare judecatoreasca. cum va fi ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc hng hng Poate un executor judecatoresc sa puna poprire pe conturile unei firme, daca exista o hotarare definitiva pt. o persoana fizica care este administratorul ... (vezi toată discuția)